Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 09:07

“The art of dying” στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού

Με την παράσταση της Χριστίνας Γουζέλη και του Paul Blackman συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 19/7 το πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας…

«Η ομάδα Jukstapoz ιδρύθηκε το 2010, με έδρα την Αθήνα, και έχει διεθνή παρουσία σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλο τον κόσμο. Το χορογραφικό ύφος της ομάδας είναι έντονα κινηματογραφικό και διακρίνεται για τη δυναμική σωματική γλώσσα (physical theatre).

Το έργο The Art of Dying, το οποίο η Χριστίνα Γουζέλη ερμηνεύει σε πρωτότυπη μουσική του βραβευμένου λαουτίστα Jozef Van Wissem, είναι ένα σόλο εμπνευσμένο από το τρίπτυχο του Ιερώνυμου Μπος Ο κήπος των επίγειων ηδονών, στο οποίο με λεπτό χιούμορ και σουρεαλισμό αποδίδεται το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης. Χορός, εικόνα και εφήμερη μουσική μεταδίδουν τη φευγαλέα ομορφιά αυτής της ύστατης στιγμής πριν έρθει το τέλος της ζωής.

Μέσα σε έναν κήπο στον οποίο κατοικούν τόσο η ζωή όσο και η φθορά, η ερμηνεύτρια συνθέτει ένα τοπίο από μικρόκοσμους σήψης και χαράς.

Η μουσική σύνθεση είναι του Jozef Van Wissem, βραβευμένου Ολλανδού μινιμαλιστή μουσικού με έδρα τη Νέα Υόρκη, o oποίος, το 2013, απέσπασε το Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του Τζιμ Τζάρμους Mόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί».

Διάρκεια : 50΄

Χορογραφία: Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman

Ερμηνεία: Χριστίνα Γουζέλη

Μουσική σύνθεση: Jozef Van Wissem

Κοστούμια: Αγγελική Τσίρου

Σχεδιασμός ήχου: Jeph Vanger, Χρήστος Παραπαγκίδης

Σκηνικά: ∆ημήτρης Νασιάκος

Βοηθός χορογράφου: Μαρία ∆ουλγέρη

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Βοηθός παραγωγής: Μαριλένα ∆άρα, Χρήστος Ξυραφάκης

Παραγωγή: Lena John Gomez, Delta Pi

Η ομάδα Jukstapoz επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το συγκεκριμένο έργο.

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - Ομάδα Jukstapoz

Παράσταση

Πέμπτη 19.07

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο  | 21:00

Εισιτήρια

kalamatadancefestival.gr, tickets.public.gr, ticketservices.gr, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 10.00 - 13.00, 18.30 - 21.00, τηλ. 27211 81030