Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 20:44

LUNA PAPA: Πάθος για τη ζωή και τον Σαίξπηρ

LUNA PAPA: Πάθος για τη ζωή και τον Σαίξπηρ

Την πολυβραβευμένη ταινία με τις φαντασιακές καταστάσεις και σουρεαλιστικές εικόνες, Luna Papa, του Bakhtyar Khudojnazarov, θα προβάλει την Πέμπτη, 26 Ιούλη, στο Καφέ Σινέ, στη Δυτική Παραλία, η Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας…

Είναι ταινία του 1999, διάρκειας 107 λεπτών και παίζουν οι Chulpan Khamatova, Moritz Bleibtreu. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ.
Σύμφωνα με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη “η 17χρονη Μαμλακάτ, η οποία ζει σε ένα χωριό της Σαμαρκάνδης, παθιασμένη με τη ζωή, αλλά και τον τον Σαίξπηρ, μένει έγκυος από έναν ηθοποιό για τον οποίο δε γνωρίζει τίποτα. Η ίδια θέλει να κάνει έκτρωση, μα ο πατέρας της, θέλοντας να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, θα αναζητήσει τον υπαίτιο ανάμεσα στους ηθοποιούς ενός περιοδεύοντα θιάσου.

Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή πολλών χωρών, μεταξύ αυτών της Ρωσίας και της Γερμανίας. Ως εκ τούτου και με βοηθό την άρτια σκηνοθετική δουλειά και την ονειρική φωτογραφία, δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από ένα αμάλγαμα του τρόπου ζωής, των συνηθειών, μα και του πολιτισμού διαφόρων εθνοτήτων. Οι σουρεαλιστικές εικόνες και οι καταστάσεις που διέπονται από το φαντασιακό αποτελούν φόρο τιμής σε "πατέρες" του είδους, όπως ο Κουστουρίτσα.
Η ταινία απέσπασε 12 βραβεία και 8 υποψηφιότητες σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο”.