Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 13:03

La Strada στο Κάστρο με πανσέληνο

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας μας καλούν να παρακολουθήσουμε το βράδυ του Σαββάτου 25 Αυγούστου, υπό την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, στο Κάστρο, το αριστούργημα στην ιστορία του κινηματογράφου, την ταινία La Strada του Federico Fellini…

Όπως σημειώνει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, “θα προβληθεί η ταινία  La Strada του Federico Felini, ένα κλασικο αριστουργημα του παγκοσμιου κινηματογραφου με πρωταγωνιστές τους Anthony Quinn και Giulietta Masina. Μια συγκινητική, ανθρώπινη ταινία που καταφέρνει παρά τη μελαγχολία της να ρίχνει αχτίδες φωτός μέσα στη σκοτεινιά.

Η ιστορία είναι πολύ απλοϊκή και η αφήγηση της γίνεται με απόλυτα γραμμικό τρόπο, περιγράφοντας των αγώνα για επιβίωση μερικών φτωχών ανθρώπων της μεταπολεμικής Ιταλίας, συνοδεία της υπέροχης μουσικής του Nino Rota και της φωτογραφίας του Otello Martelli. Άλλωστε, ο τίτλος «La Strada» σημαίνει δρόμος και αναφέρεται στην ζωή που κάνουν οι ήρωες ταξιδεύοντας διαρκώς από την μία πόλη στην άλλη. Το «La Strada» αποτέλεσε την πρώτη διεθνή επιτυχία του Φελίνι, γνωρίζοντας τεράστια λαϊκή απήχηση παγκοσμίως.

Κέρδισε πολλά διεθνή βραβεία με σημαντικότερα τα εξής: Αργυρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο BAFTA Καλύτερης ταινίας, Βραβείο BAFTA Καλύτερης ξένης ηθοποιού για την Giullietta Masina, Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και τέλος Βραβείο Καλύτερης ξένης ταινίας από την Ένωση Κριτικών Νέας Υόρκης.

Σήμερα η ταινία καταλαμβάνει μια θέση στο πάνθεον του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς κατατάσσεται σε αρκετές λίστες με τις καλύτερες δημιουργίες όλων των εποχών”.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η προβολή θα ξεκινήσει στις εννιά το βράδυ.