Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 16:56

“στα ίχνη της Πύλου"

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 
Το Σάββατο 25 Αυγούστου, από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Στρατή, εγκαινιάζεται το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, στο κτήριο Μαιζώνος, στο φρούριο του Νιόκαστρου της Πύλου, στις 7:30 το απόγευμα...

Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, “μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα αφηγούνται την ιστορία της Πυλίας από την απώτερη προϊστορία έως τα ρωμαϊκά χρόνια μέσα από ένα εύληπτο εκθεσιακό σενάριο και καινοτόμους τρόπους παρουσίασης που υποστηρίζονται από ψηφιακές εφαρμογές και εντάσσονται αρμονικά στο ιστορικό, διατηρητέο κτήριο του Μαιζώνος.

Η μετεγκατάσταση και επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου στο φρούριο Νιόκαστρο Πύλου συμβάλλει στη δημιουργία ενός δυναμικού «πολυχώρου» πολιτισμού, καθώς στο εσωτερικό του συνυπάρχουν μνημεία, μουσεία και εκθέσεις που αλληλοσυμπληρώνουν και αναδεικνύουν την ιστορική, θρησκευτική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική ενότητα της Πύλου και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δήμου Πύλου – Νέστορος Περιφέρειας Πελοποννήσου» υλοποιήθηκε την περίοδο 2013 - 2015 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προϋπολογισμό 1.099.750,00 ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα"  (ΕΠΑΝ ΙΙ) (2007 – 2013).

Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και δεξίωση στον περιβάλλοντα χώρο του, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό”.

Ωράριο Λειτουργίας:   Θερινή Περίοδος : 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ. εκτός Δευτέρας.

                                 Χειμερινή Περίοδος:  8:00 π.μ. - 3:00 μ.μ. εκτός Δευτέρας.

Τηλ. επικοινωνίας  ΕΦΑ Μεσσηνίας: 27210-63100 email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. επικοινωνίας  Φρούριο Νιόκαστρου: 27230-22955