Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 00:47

Προβολή στην “Αυλή της Γεωργίτσας”

ΠΑΛΙΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ 
Ένα ακόμη αριστούργημα του κινηματογράφου, την ταινία “Ο μάγος του οζ - The Wizard of oz”, με την Judy Garland, παρουσιάζει το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”, στο πλαίσιο των μηνιαίων κινηματογραφικών προβολών της σε συνεργασία με τη Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, το Σάββατο 1η Σεπτέμβρη, στην παλιά Καρδαμύλη, στην “Αυλή της Γεωργίτσας”, στις 8:30 το βράδυ, σε συνεργασία με την Plan V Events...

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, “η Dorothy, ένα ορφανό κορίτσι που περνά μια μονότονη ζωή στη φάρμα των θείων της, θα ζήσει την απόλυτη περιπέτεια όταν ένας δυνατός άνεμος θα τη μεταφέρει στη μαγική Γη του Οζ.

Η ταινία αποτελεί τη γνωστότερη και εμπορικότερη μεταφορά του μυθιστορήματος του L. Frank Baum The Wonderful Wizard of Oz (1900). Οι χαρακτήρες αρχέτυπα περιπλανιούνται σε ένα σχεδόν ψυχεδελικό σύμπαν με κάστρα, μάγισσες και μαγικά γοβάκια συνθέτοντας μια από τις εξυπνότερες αλληγορίες για την ενηλικίωση. Η πρωτοποριακή για την εποχή της σκηνοθεσία, τα ειδικά της εφέ, τα εξωπραγματικά σκηνικά, και η χρήση του τεχνικόλορ από τη μία, και η θαυμάσια πλοκή της με την έξοχη μουσική επένδυση από την άλλη, υφαίνουν ένα από τα ομορφότερα παραμύθια που απεικονίστηκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Αποτέλεσε δε έμπνευση για πολλούς μεγάλους σκηνοθέτες του φανταστικού όπως ο Guillermo del Toro και ο Peter Jackson.

Προτάθηκε για 6 βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας 2 (Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το Over the Rainbow και Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης), ενώ έχασε αυτό της καλύτερης ταινίας από το Όσα Παίρνει ο Άνεμος. Το 1989 προστέθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου ως «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική», ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε το Over the Rainbow ως το καλύτερο κινηματογραφικο τραγούδι όλων των εποχών”.

Υπεύθυνος προβολής: Παναγιώτης Δρακουλάκος

Πληροφορίες για την ταινία:

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ – THE WIZARD OF OZ [1939]

Σκηνοθεσία: Victor Fleming, George Cukor

Παίζουν: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

Διάρκεια: 102 λεπτά

* Για όσους χρειαστούν περισσότερες πληροφορίρες για το πώς θα φτάσουν στην "Αυλή της Γεωργίτσας", μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 6942849549.