Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 12:10

Μεταπολίτευση

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 
“Re/union - η “θεωρία” των πέντε δακτύλων” τιτλοφορείται το μυθιστόρημα του Άγγελου Λάππα, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “REX” της Καλαμάτας...

Πρόκειται για το νέο βιβλίο του γνωστού Μεσσήνιου συγγραφέα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “πηγή” και επιχειρεί να σκιαγραφήσει την εποχή της Μεταπολίτευσης από το 1974 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από την ιστορία μιας παρέας φίλων, που επιλέγουν να συναντηθούν 40 χρόνια μετά από την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.

Στα πλεονεκτήματα του βιβλίου μπορεί να προσμετρηθεί η λεπτομέρεια ότι ο μυθιστορηματικός χρόνος της αφήγησης εξελίσσεται μέσα σε μία μέρα, όπου οι πρωταγωνιστές του βιβλίου θα συναντηθούν και θα “αναπολήσουν” τα χρόνια που μεσολάβησαν. Εξαιρετικός αφηγητής ο Άγγελος Λάππας μέσα από την παρουσίαση των χαρακτήρων του βιβλίου αναφέρεται σε πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά αλλά και ερωτικά δρώμενα μιας ολόκληρης εποχής και πως αυτά επηρέασαν την εξέλιξη των ηρώων.

Το μυθιστόρημα μπορεί να θεωρηθεί πως είναι ένα αφιέρωμα σε εκείνους που νόμιζαν όταν ξεκινούσαν τη ζωή τους ως νέοι ότι μπορούν και να αλλάξουν τον κόσμο. Δεν τα κατάφεραν βέβαια και μένει να αναρρωτηθούμε το γιατί.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος συγγραφέας, γενική γραμματέας της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, ο Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος, οι οποίοι θα συνομιλήσουν και με το συγγραφέα, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η φιλόλογος Δήμητρα Τζανετάκη και ο συγγραφέας σκηνοθέτης Βασίλης Φλώρος. Συντονιστής της εκδήλωσης ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Παπαευσταθίου.

Φιλόδοξος στόχος των συντελεστών της εκδήλωσης να προκύψει δημιουργικός διάλογος με το κοινό.

Θανάσης Παντές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Παπουτσωμένος Γάτος “Ruit Hora(s)” »