Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 17:55

Το μαγκάλι

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Πέντε γυναίκες, χήρες, σε μια βραδινή τους συνάντηση στο σπίτι της κυρά Καλλιόπης στα Φιλιατρά, συζητούν και κουτσομπολεύουν αναμασώντας αναμνήσεις από τους μακαρίτες συντρόφους τους. Το κουτσομπολιό αυτό ζωντανεύει με το θεατρικό έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου “Το μαγκάλι”, που ανεβάζει σε επανάληψη η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, μετά την επιτυχία των δύο παραστάσεων που δόθηκαν τον περασμένο Μάρτη, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 12-13-14 Οκτώβρη 2018, στις εννιά το βράδυ, με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ...

Σύμφωνα με την Πειραματική Σκηνή, οι πέντε χήρες “με την κουβέντα γύρω από ένα μαγκάλι, βγάζουν στην επιφάνεια το βαθύ συντηρητισμό τους, τη θρησκοληψία τους, τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις με τα μικροσυμφέροντα που τις χαρακτηρίζουν και το άγχος της περασμένης ηλικίας τους.

Όλα αυτά μέχρι που εμφανίζεται ένας όμορφος νέος άντρας…

Τι ρόλο θα παίξει στη ζωή τους; Θα το μάθουμε επί σκηνής…

Η σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είναι ομαδική, η μουσική επιμέλεια της Τέτας Βασιλάκη και η διανομή των ρόλων έχει ως εξής:

Μάρθα: Φανή Αλεξανδρίδη, Μαρίκα: Τέτα Βασιλάκη, Μαριγούλα: Γιώτα Βασιλειάδη, Βαγγελιώ: Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, Καλλιόπη: Λέττα Πετρουλάκη και Γιατρός: Ανδρέας Βρυώνης.

Αφίσα-φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας

Ήχος-φως: Γιώργος Μίνος”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Saturday NIGHT LIVE V.2 Δύο ταινίες του Θόδωρου Μαραγκού »