Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 19:12

Πολυδούρεια, Γιώργος Τσαγκάρης, Ζωή Καρέλλη

Πολυδούρεια, Γιώργος Τσαγκάρης, Ζωή Καρέλλη

Επετειακά είναι τα φετινά Πυλούρεια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 3 Νοέμβρη, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και στο αμφιθέατρο “Νικόλαος Πολίτης”. Επετειακά γιατί συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του εμπνευστή και δημιουργού τους, μουσικοσυνθέτη Γιώργου Τσαγκάρη. Είναι λοιπόν αφιερωμένα στον αξέχαστο Γιώργο Τσαγκάρη αλλά και στην ποιήτρια, συγγραφέα και μεταφράστρια Ζωή Καρέλλη, η οποία πέθανε πριν από 20 χρόνια…

Τα Πολυδούρεια διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και θα ξεκινήσουν στις οχτώ το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας “τα φετινά Πολυδούρεια θα έχουν επετειακό χαρακτήρα για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων του θεσμού και για τα δέκα χρόνια από τη απουσία του Γιώργου Τσαγκάρη, του εμπνευστή του θεσμού.

Γι’ αυτό θα είναι αφιερωμένα στον Γιώργο Τσαγκάρη και στην ποιήτρια Ζωή Καρέλλη. Για τον Γιώργο Τσαγκάρη θα μιλήσει το μέλος του Δ.Σ. του ΣΦΜ κα Χαρά Νικολακοπούλου, φιλόλογος, και την ποιήτρια και το έργο της θα παρουσιάσει η κα Χρύσα Σπυροπούλου, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και συντονίστρια εκπαίδευσης”.