Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 02:38

ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ - Για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

FILMHOUSE/ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβάλει την Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018, στο Εργατικό Κέντρο, την ταινία “ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ”, του Νίκου Κορνήλιου. Επίσης η Λέσχη συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας για την οικονομική στήριξη της νέας ταινίας του Νίκου Κορνήλιου “Από όλους τους δρόμους του κόσμου”...

Η προβολή θα γίνει στις οχτώ το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στην ταινία, παραγωγής 2015, παίζουν οι Βασιλική Τρουφάκου, Ειρήνη Ιγγλέση, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ.

Όπως σημειώνει η Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, “μία εγκαταλειμμένη αποθήκη μεταμορφώνεται σε καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών. Γυναίκες όλων των εθνικοτήτων και κοινωνικών τάξεων  βρίσκουν στέγη και ασφάλεια, μέχρι να σταθούν στα πόδια τους. Όταν η αποθήκη απειλείται με κατεδάφιση, 60 γυναίκες κάθε ηλικίας συγκεντρώνονται για να κάνουν κατάληψη και να προστατέψουν το χώρο.

 

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό μανιφέστο που δίνει φωνή στις γυναίκες να μιλήσουν για τα βιώματα, τη σεξουαλικότητα, την πολιτική, τη βία. Ο Κορνήλιος διευθύνει και ενορχηστρώνει μία  ταινία μυθοπλασίας, με νεορεαλιστική διάθεση και στοιχεία ντοκιμαντέρ, με ευαισθησία και δυναμικότητα, επιχειρώντας ένα ριψοκίνδυνο και πρωτότυπο εγχείρημα.

 

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της ΟΚΛΕ (Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας) να στηρίξει οικονομικά την υλοποίηση της νέας ταινίας του Νίκου Κορνήλιου  ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Πρόκειται για ένα συλλογικό κινηματογραφικό έργο, με σκηνοθέτη τον ίδιο, με τη σύμπραξη της ΟΚΛΕ, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «οι Πολυμήχανοι» και τη συμμετοχή όλων των Κινηματογραφικών Λεσχών της χώρας, οι οποίες εκτός από την οικονομική τους προσφορά θα συμμετέχουν και ενεργά στη δημιουργία της. Η Λέσχη θα συγκεντρώσει ποσό που θα διατεθεί για τα γυρίσματα της ταινίας που θα αρχίσουν τον Δεκέμβριο.

 

H προβολή γίνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse