Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 12:12

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ 1900

Τη βραβευμένη ρομαντική ταινία του 1998 “Ο θρύλος του 1900 - The legend of 1900”, του Τζουζέπε Τορνατόρε, θα προβάλει αυτή την Πέμπτη, 6 Δεκέμβρη, στις 9:30 το βράδυ, η Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας…

Όπως σημειώνει η Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας,  “στις αρχές του 20ου αιώνα, μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο, ένας εργάτης ανακαλύπτει ένα βρέφος που το άφησαν μετανάστες και αναλαμβάνει να το μεγαλώσει. Το αγοράκι μεγαλώνει στο καράβι, αόρατο από τον υπόλοιπο κόσμο και εξελίσσεται σε μουσική ιδιοφυία, ενώ δεν έχει πατήσει ποτέ στεριά!

«Ο Θρύλος του 1900» είναι μια από τις πιο ωραίες και συγκινητικές ταινίες του Giuseppe Tornatore, μια ταινία ύμνος στη μοναξιά, στους ανθρώπους που αλλάζουν, στην ελπίδα, στη μελαγχολία, στη μουσική και στη νοσταλγία, με τη γνωστή ρετρό ρομαντική ατμόσφαιρα του Ιταλού σκηνοθέτη. Η ροή είναι όμορφη και προσεγμένη, το σενάριο ιδιαίτερα πρωτότυπο, ενώ χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με ακρίβεια, εκεί ακριβώς που χρειάζεται.

Ο Ennio Morricone κλέβει για άλλη μια φορά την παράσταση με τη μουσική του επένδυση, καθώς αποδίδει με μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρα της εποχής και τον συγκεκριμένο θρύλο. Δικαίως το soundtrack της ταινίας τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα”.

Η είσοδος στην προβολή είναι με εισιτήριο 4 ευρώ και δωρεάν για τους νέους κάτω των 18 ετών.

 

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « “Το ξυπόλητο τάγμα” Η Μπάντα του δάσους »