Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 22:09

Ο καιρός των τσιγγάνων - Dom za vesanje

FILMHOUSE//ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Το κινηματογραφικό αριστούργημα “Ο καιρός των τσιγγάνων - Dom za vesanje”, του Εμίρ Κουστουρίτσα, με τη μουσική του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, θα προβάλει την Πέμπτη, 20 Δεκέμβρη 2018, η Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας…

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ και η τιμή του εισιτηρίου είναι 4 ευρώ, ενώ για τους νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη…

Σύμφωνα με τη Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας “ο Πέρχαν, ένας φτωχός τσιγγάνος με τηλεκινητικές ικανότητες, ζει σε έναν οικισμό με την ανάπηρη αδελφή του και τη γιαγιά του. Όταν η γιαγιά του σώζει τη ζωή του γιου του Αχμέντ, ενός παράνομου, εκείνος προτείνει να πάει την άρρωστη αδελφή του Πέρχαν σε νοσοκομείο στη Λιουμπλιάνα. Ο Πέρχαν θα συνοδεύσει την αδελφή και θα μαγευτεί από τον τρόπο ζωής του Αχμέντ.

Ο Κουστουρίτσα με όχημα μία ιστορία αγάπης προσφέρει μία ταινία απαράμιλλης αισθητικής, μαγικού ρεαλισμού και αυθεντικής ονειροφαντασίας. Οι εικόνες εκπέμπουν τον ψυχισμό των πρωταγωνιστών και η ταινία βρίθει σκηνών που επάξια μπαίνουν στο πάνθεον του Κινηματογράφου. Στη μουσική επένδυση της ταινίας, ο σπουδαίος Γκόραν Μπρέγκοβιτς δημιούργησε μουσικές συνθέσεις που βοηθούν στην «οπτικοποίηση» των άυλων, στην προσπάθεια αντίληψης επέκεινα της φύσεως.

Το φιλμ ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ των Καννών το 1989 και υπήρξε υποψήφιο για τον Χρυσό Φοίνικα.

 

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « “Τα κορίτσια που γελούν” Ψύχωση 4:48 Σάρα Κέιν »