Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 21:44

Το νέο μυθιστόρημα του Φώτη Κατσιμπούρη

“ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΕΣΑΝΤ, Η ερωμένη του Σπαθιού και του Ρόδου” είναι το νέο μυθιστόρημα του Καλαματιανού Φώτη Κατσιμπούρη, η πρώτη παρουσίαση του οποίου θα γίνει το Σάββατο, 12 Γενάρη, στο καφέ-μπαρ “...στο κύμα”, στην παραλιακή οδό της Καλαμάτας, στις εφτά το βράδυ…

Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων συγγραφέων Άγγελος Λάππας, ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές, η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Costa Navarino και συγγραφέας Έλενα Γκίκα και ο ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η φιλόλογος Κατερίνα Δρούλια.

Η παρουσίαση οργανώνεται από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ και τον Φώτη Κατσιμπούρη, που πρόσφατα ξεκίνησαν τη συνεργασία τους.

Όπως σημειώνει ο εκδοτικός οίκος, “για τον κύριο Κατσιμπούρη και τη βιβλιογραφία του δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Τα βιβλία του έχουν αγαπηθεί και εκτιμηθεί από το αναγνωστικό κοινό.

Το νέο του έργο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΕΣΑΝΤ, Η Ερωμένη του Σπαθιού και του Ρόδου, Ο Σκιοφύλακας και ό,τι ακόμη σχεδιάζει και μας επιφυλάσσει ο Φώτης Κατσιμπούρης για το μέλλον, σύντομα θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ.

Ευχόμαστε μια δημιουργική, όμορφη και μακροχρόνια συνεργασία"

Σημειώνεται ότι το βιβλίο "ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΕΣΑΝΤ - Η ερωμένη του Σπαθιού και του Ρόδου" κυκλοφορεί σε δύο εξώφυλλα.

Περίληψη: Όταν ο ιδιωτικός ερευνητής Οδυσσέας Ντεσάντ και η πολύ γοητευτική επιχειρηματίας Ελεάνα Παλαιολόγου συναντώνται σε ένα μπαρ, κανείς από τους δυο δεν υποψιάζεται τη θυελλώδη συνέχεια της γνωριμίας τους. Η Ελεάνα μέσα από ένα παιχνίδι ερωτικής πρόκλησης, θα κινήσει το ενδιαφέρον του Οδυσσέα και τελικά θα του ζητήσει να βρει τη μεγαλύτερη αδερφή της την Ειρήνη, η οποία αγνοείται κάπου στην έρημο του Ισραήλ.

Η Ειρήνη, μια αντισυμβατική αρχαιολόγος, αναζητά στην Ιερουσαλήμ την αλήθεια μιας απόκρυφης παλαιοχριστιανικής δοξασίας και τα ίχνη μιας άγνωστης μεσαιωνικής αδελφότητας. Χωρίς να το ξέρει έχει μπει στο στόχαστρο μιας μυστικής εταιρείας που θεωρεί πως κατέχει το στοιχείο του Ρόδου, την ένσαρκη συνέχεια του θείου αίματος... Η εμπλοκή του Οδυσσέα στην έρευνα της Ειρήνης θα αποκαλύψει φοβερά μυστικά και για το δικό του οικογενειακό παρελθόν.  

Ένα απρόβλεπτο και επικίνδυνο ταξίδι σε παρόν και παρελθόν, στο έτος 33μ.Χ. και στον Μεσαίωνα, μέσα από τα πάθη και τους έρωτες των ηρώων, καθώς και τις απόκρυφες θεωρήσεις του χριστιανισμού με έπαθλο τη γνώση για την αλήθεια ή το ψέμα της πίστης, την επικύρωση ή την κατάρρευση των ιερών προτύπων. Ένα θρίλερ με αστυνομική ροή και μυστήριο αλλά και ευδιάκριτο, όπως πάντα, το φανταστικό στοιχείο.

Βιογραφικό σημείωμα – εργογραφία.

Ο Φώτης Κατσιμπούρης έχει γεννηθεί στην Καλαμάτα, όπου κατοικεί μόνιμα. Έχει σπουδάσει Παιδαγωγική και εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Η λογοτεχνία του φανταστικού και κάθε συγγενική κατηγορία: μυστήριο, θρίλερ, τρόμος, sci fi, εναλλακτική πραγματικότητα, είναι τα είδη που τον ελκύουν ιδιαίτερα ως συγγραφέα και αναγνώστη. Θεωρεί τη συγγραφή κάθε νέου βιβλίου ένα συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινάει με τη φάση της αυτοδιερεύνησης και της έρευνας και κορυφώνεται με την απρόβλεπτη, σε κάθε στάδιο, φάση της μυθοπλασίας. Κάθε βιβλίο του φιλοδοξεί να είναι ένα κάλεσμα προς τον αναγνώστη να γίνει συνταξιδιώτης και συνοδοιπόρος σε μια κοινή περιπέτεια του λόγου, της ψυχής και της ύπαρξης.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του:

Ο Σκιοφύλακας (Διόπτρα 2005)

Ο Όρκος (Ωκεανός 2011)

Ανάμεσα σε δυο Αγγέλους (Ωκεανός 2012)

Μάργω – φως και φωτιά (Κλειδάριθμος 2015)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μη μ’ αφήσεις ποτέ Seaside life... in winter »