Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 02:39

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ: Οι ταινίες της Παρασκευής

Μετά την προβολή του No Woman’s Land, οι δικηγόροι Ευγενία Μακρή και Παναγιώτα Μακρή θα μιλήσουν για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των γυναικών Μετά την προβολή του No Woman’s Land, οι δικηγόροι Ευγενία Μακρή και Παναγιώτα Μακρή θα μιλήσουν για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των γυναικών

Στο τελευταίο τριήμερο μπαίνει σήμερα, Παρασκευή 25 Γενάρη 2019, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και οι προβολές συνεχίζονται στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας με ταινίες που αφορούν τη φετινή θεματική που είναι “Ισότητα των Φύλων”. Το αφιέρωμα στην “Ισότητα των Φύλων” γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Μάλιστα η Γενική Γραμματεία Ισότητας έχει αθλοθετήσει δύο βραβεία για ντοκιμαντέρ της θεματικής...  

Σήμερα Παρασκευή 25 Γενάρη το απόγευμα θα προβληθεί μία τριλογία ταινιών για την ισότητα των φύλων στην Ινδία: “My Sacred Glass Bowl” (18:00), “No Woman's Land”(18:30) και “Bloody Phanek”(19:15)

Μετά την προβολή του No Woman’s Land, οι δικηγόροι Ευγενία Μακρή και Παναγιώτα Μακρή θα μιλήσουν για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των γυναικών, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών, που άνοιξε χθες Πέμπτη, ως προϊόν συνεργασίας του Φεστιβάλ με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας.

Θα ακολουθήσει, στις 20:15,  workshop από τον βραβευμένο Ινδό δημιουργό ντοκιμαντέρ, Rajesh James, για την εξέλιξη του ντοκιμαντέρ στις χώρες της Ασίας (δεν χρειάζεται δήλωση συμμετοχής). Στις 20:45, θα προβληθεί η ταινία του ιδίου, με τίτλο Naked Wheels.

Ο Rajesh James είναι βραβευμένος δημιουργός ντοκιμαντέρ και ερευνητής ταινιών από το Κότσι της Ινδίας. Του απονεμήθηκε το διάσημο Βραβείο Riyad Wadia για το Καλύτερο Emerging Filmmaker στην Ινδία το 2017. Το ντοκιμαντέρ του Naked Wheels κέρδισε το βραβείο KFPatil Unity in Diversity για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Queer Film Kashish, στο Μουμπάι το 2017. Επιπλέον, του απονεμήθηκε το PK Rossy Puraskaram για το καλύτερο ντοκιμαντέρ 2016 από το Kerala Sthree Padana Kendram, στο Διεθνές Φεστιβάλ Φεμινιστικού Ντοκιμαντέρ το 2016. Έχει επίσης σκηνοθετήσει τα ντοκιμαντέρ “In Thunder, Lightning και Rain” (2018) και “Zebra Lines” (2014).

Υπενθυμίζεται , τέλος, ότι καθ' όλή την διάρκεια του Φεστιβάλ,  λειτουργεί έκθεση κεραμικής-γλυπτικής, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέμα την Ισότητα των Φύλων.