Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 03:06

ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ ΜΑΡΤΟΥΡΑΝΟ

Με το ανέβασμα ενός έργου που έχει παιχτεί με τεράστια επιτυχία σε θέατρα σε όλο τον κόσμο καθώς και στον κινηματογράφο, ένα έργο που έγινε θρύλος αμέσως μόλις γράφτηκε, τη “Φιλουμένα Μαρτουράνο (Γάμος αλά Ιταλικά)” του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, γιορτάζει η Θεατρική Διαδρομή Καλαμάτας τα 25 χρόνια της. Η παράσταση παίζεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας έως τις 3 Μάρτη 2019, εκτός Τετάρτης και Πέμπτης 27-28 Μάρτη, στις εννιά το βράδυ. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Χαλκιά…

Το έργο πραγματεύεται την ιστορία της Φιλουμένας Μαρτουράνο μιας γυναίκας που ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου Ντομένικο Σοριάνο. Αποτελεί ένα ισχυρό δείγμα ρεαλισμού και τροφοδοτείται από το στοιχείο της σύγκρουσης, εξασφαλίζοντας έτσι μια ατμόσφαιρα γεμάτη πά­θος, όπου κινούνται οι δύο πρωταγωνιστές: από τη μια, αναδύονται η πικρία μιας γυναίκας ταπεινωμένης, η οργή μιας μητέρας που απειλείται, η εξέγερση ενός ανθρώπου λαϊκής καταγωγής που περιφρονήθηκε,  από την άλλη, διακρίνονται η κομψότητα ενός άνδρα της ανώτερης τάξης, το άγχος της επικρά­τησης, ο εγωισμός του αρσενικού και ο σαρκασμός. Έπειτα η προσευχή, ο θρήνος, η εκτόνωση, η συγγνώμη. Τέλος, η ανακάλυψη ενός νέου, θερμού συ­ναισθήματος, αυτού της Πατρότητας, που διασταυρώνεται με το πανάρχαιο και παθιασμένο της Μητρότητας.

Η υπόθεση εξελίσσεται στην Νάπολη της Ιταλίας.

Υπόδειγμα λυρικής και ρομαντικής γραφής με έντονα κωμικά στοιχεία και έξυπνους διαλόγους, μεγάλες ανατροπές και απροσδόκητο φινάλε.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο με τιμή 10 ευρώ, ενώ η τιμή πριν την έναρξη της παράστασης είναι 12 ευρώ. Η τιμή του εισιτηρίου για Συλλόγους και για άτομα από ευπαθείς ομάδες είναι 8 ευρώ.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:

1/ Μαρία Τούμπουρου

2/Χρήστος Καράμπελας

3/ Χριστιάνα Ρούπα

4/Νίκος Κολόζης

5/Ματίνα Νιάρχου

6/Στρατής Καϊκης

7/Γιώργος Ιατρόπουλος

8/Κώστας Παναγόπουλος

9/ Αγγελική Κανδυλιώτη

10/ Νίκος Χατζηγιαννόπουλος

11/ Ευτυχία Μουτεβελή

12/Γιάννης Φωτεινόπουλος

13/ Μάνος Σηφογιωργάκης

14/ Αφροδίτη Κομπότη

15/ Γιάννης Μπάκας – Μουζάκης

16/Βένια Μπελαούρη

17/ Εύα Τσίγγου

18/ Παναγιώτης Σιάχος

19/ Βίλμα Ταγαρούλια

20/ Μάριος Μέτσιος

21/Ζιζέλ  Παπά

22/Γιάννης Κυριακόπουλος

23/Αποστόλης Ασημακόπουλος

24/Γιώργος Τσόπελας

25/Στάθης Μητσέας

26/Κων/νος Καράμπελας

27/Βαγγέλης Χαντζηγιαννόπουλος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ Ιστορία και Λογοτεχνία »