Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 01:08

Jean-Luc Godard απο τη Filmhouse

“ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ-BANDE A PART” 
“...ο Godard αναμειγνύει τα γκανγκστερικά cliche του θάρρους και της αφοσίωσης με την αθωότητα και την αμφιθυμία των ηρώων του και καταφέρνει ένα πικρό σχόλιό στην εμμονή των συμπατριωτών του με την κακοχωνευμένη Αμερικανική υποκουλτούρα”, του Παντελή Φραντζή  (11-03-2005) από το cinemanews.gr.
Την ταινία του Jean-Luc Godard “Μια ξεχωριστή συμμορία - Bande a part” προβάλλει την Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας η Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στις 9:30 το βράδυ. Παίζουν: Anna Karina, Claude Brasseur, Danièle Girard. Τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ, ελεύθερη είσοδος για νέους κάτω των 18 ετών…

Σύμφωνα με τη Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας “μια νεαρή γυναίκα, η Οντίλ, ζει με την εύπορη θεία της στο Παρίσι.  Στο πανεπιστήμιο που φοιτά, συναντά τον Φρανς και τον Άρθουρ, 2 γοητευτικούς νεαρούς που συνεχώς φλερτάρουν μαζί της, και εκείνη τους αποκαλύπτει πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσό, κρυμμένο στο σπίτι. Έτσι λοιπόν αυτή η απίθανη «συμμορία» αποφασίζει να κλέψει τα χρήματα, και να το σκάσει με προορισμό την περιπέτεια.

Ο Jean-Luc Godard, σε ρόλο συγγραφέα, σεναριογράφου και αφηγητή, παρουσιάζει μια ανάλαφρη, ρομαντική ταινία με θέμα την ληστεία και τις νεανικές σχέσεις. Γυρισμένη όμως με το μοναδικό σκηνοθετικό στυλ του, μέσα σε μόνο 25 ημέρες, καταφέρνει να γίνει μια ταινία-σταθμός στην ιστορία όχι μόνο του Γαλλικού Νέου Κύματος, αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου.

 

Η ταινία συμπεριλαμβάνεται στην Criterion List, και θεωρείται από πολλούς κριτικούς ως η καλύτερη και πιο προσιτή ταινία του Godard. Σκηνές της ταινίας έχουν εμπνεύσει δεκάδες σκηνοθέτες, ηθοποιούς και μουσικούς, οι οποίοι αποτίνουν φόρο τιμής στο ιδιοφυές αριστούργημα του Godard.www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σεμινάριο για την τέχνη της αφήγησης Saturday Night Live v.7 »