Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 02:12

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ο “Μάρτυρας Κατηγορίας”, του Billy Wilder, έχει χαρακτηριστεί από κάποιους κριτικούς του κινηματογράφου ως η καλύτερη μεταφορά κειμένου της Agatha Christie στο κινηματογραφικό πανί. Αυτή τη σπουδαία κινηματογραφική δημιουργία προβάλλει απόψε, Πέμπτη 7 Μάρτη 2019, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, η Filmhose//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στις 9:30 το βράδυ...

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ – WITNESS FOR PROSECUTION

Crime, Drama, Mystery | K-13 | 1957 | USA | 116΄

σκηνοθεσία: Billy Wilder

παίζουν:  Tyrone Power, Marlene Dietrich, Charles Laughton

21:30 | Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Ο συνήγορος Sir Wilfrid Robarts αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Leonard Vole, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο μίας πλούσιας χήρας. Θα εμπιστευθεί το ένστικτό του, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει. Η γυναίκα του Vole θα κληθεί ως μάρτυρας, μα τα πράγματα δε θα πάνε βάσει σχεδίου.

Η πλοκή της ταινίας εκτυλίσσεται σχεδόν σε όλη τη διάρκειά της μέσα σε μία αίθουσα δικαστηρίου. Παρόλα αυτά, το ευφυές  σενάριο βασισμένο στο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι, οι ανυπέρβλητες ερμηνείες και η σκηνοθετική λάμψη του Γουάιλντερ αποτελούν τα ερείσματα εκείνα που στηρίζουν ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα της έβδομης τέχνης. Το βρετανικό χιούμορ, οι καταιγιστικοί διάλογοι, καθώς και η ταχύτατη εξέλιξη της δικαστικής πλοκής καθιστούν το έργο ανεπανάληπτο.

H ταινία ήταν υποψήφια για έξι Βραβεία Όσκαρ, ένα Βραβείο BAFTA και πέντε Χρυσές Σφαίρες.

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ Παντελής Θαλασσινός την Κυριακή »