Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 13:37

Ρεσιτάλ κιθάρας από τον Θάνο Μήτσαλα

Ρεσιτάλ κιθάρας θα δώσει ο ταλαντούχος  Έλληνας κιθαριστής, Θάνος Μήτσαλας, απόψε,  Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 20:00, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, που διοργανώνει και φέτος το Δημοτικό Ωδείο...

Ο Θάνος Μήτσαλας συχνά χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους της γενιάς του. Οι ερμηνείες του καταφέρνουν να καθηλώνουν το ακροατήριο, χάρη στο κορυφαίο μουσικό του αισθητήριο, την προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια και την απαράμιλλη δεξιοτεχνία που δημιουργούν την αίσθηση ελευθερίας και πειθαρχίας ταυτόχρονα.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και το εισιτήριο κοστίζει 7 Ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται  στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, καθημερινά (εκτός Σ/Κ), 15:30 - 20:30.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο ΤΕΡΨΙΣ (Σύλλογος Γονέων Σπουδαστών και Φίλων των Σχολών της  ΦΑΡΙΣ) σε συνεργασία με την Κοινωφελή Eπιχείρηση ΦΑΡΙΣ, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμό κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

Tην καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Κουφουδάκης.