Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 23:45

Η Ζαν Ντ’Αρκ με live μουσική από τους Silent Move

FILMHOUSE//ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ 
Ένα από τα αριστουργήματα του Βωβού Κινηματογράφου, «Το Πάθος της Ζαν Ντ’Αρκ (La passion de Jeanne d’Arc), παρουσιάζει αυτήν την Πέμπτη (28 Μαρτίου 2019), η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Filmhouse. Την προβολή της ταινίας θα πλαισιώσουν, σε μία δική τους μουσικο-ηχητική εκδοχή οι Silent Move...

Η ταινία, γαλλικής παραγωγής 1928,  ακολουθεί το χρονικό της δίκης της Ιωάννας της Λωραίνης. Βασισμένη στα αυθεντικά ιστορικά πρακτικά της δίκης, θεωρείται ορόσημο στην Ιστορία του σινεμά, τόσο λόγω της άρτιας παραγωγής, των εκπληκτικών σκηνικών και των αυθεντικών κοστουμιών, όσο και για την εξαιρετική αμεσότητα και μαεστρία του σκηνοθέτη Carl Theodor Dreyer. Ο εξπρεσιονιστικός φωτισμός και τα πολύ κοντινά πλάνα στο πρόσωπο της πρωταγωνίστριας αποτυπώνουν όλη την αγωνία και την έκσταση του μαρτυρίου της. Εμβληματική η ερμηνεία της Renée Maria Falconetti, η οποία συχνά αναφέρεται ως μία από τις καλύτερες ερμηνείες όλων των εποχών.

Silent Move

Οι Silent Move παρουσίασαν για πρώτη φορά τη δική τους μουσικό-ηχητική εκδοχή στην «Jeanne d’ Arc» του Carl Theodor Dreyer στο φεστιβάλ «Αυτοσχεδιασμός και Σινεμά» στον κινηματογράφο Τριανόν, το 2012. Η παρουσίαση αυτή ηχογραφήθηκε και αποτέλεσε την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους, με τίτλο “In seven parts” (Triple Bath).  Έκτοτε έχουν παρουσιάσει τις δικές τους εκδοχές σε περισσότερες από δέκα κλασικές κινηματογραφικές ταινίες και έχουν λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ πειραματικής μουσικής. Οι Silent Move είναι οι: Γιάννης Παξεβάνης – κιθάρα, loops και Βασίλης Τζαβάρας – πιάνο, keys, loops.

Info:

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΖΑΝ ΝΤ’ ΑΡΚ – LA PASSION DE JEANNE D’ARC

Biography, Drama, History | K-12 | 1928 | Fr | 110΄

σκηνοθεσία: Carl Theodor Dreyer

παίζουν: Maria Falconetti, Eugene Silvain, André Berley

21:30 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας| Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μαμ Stand Up Comedy με την Χρύσα Κατσαρίνη »