Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 13:34

Πρώτη συνάντηση Blues μουσικής με Μπάμπη Τυρόπουλο, Lincoln Avenue και Blues Escape

ΑΜΦΙΘΕΤΑΡΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Χαράλαμπος "Μπάμπης" Τυρόπουλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες κιθαρίστες της εποχής μας, συναντά δύο μπλουζ μπάντες της Καλαμάτας, τους "Lincoln Avenue" και τους "Blues Escape", απόψε (28 Μαρτίου) στις 21:00, στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας, στην πρώτη συνάντηση Blues μουσικής που πραγματοποιείται στην πόλη μας…

Οι Lincoln Avenue είναι μια blues-rock μπάντα από την Καλαμάτα που δημιουργήθηκε το 2016 με επιρροές μεταξύ αλλων από Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy, Albert King, B.B. King, Koko Taylor, Chris Cain, Rory Gallagher, ZZ Top, Allman brothers, Robben Ford, Beth Hart, Michael Landau.Αποτελείται από τους: Πηνελόπη Πιστιόλη και Πάνο Πανταζόπουλο στα φωνητικά, Μιχάλη Μπαστακό στην κιθάρα, Περικλή Παπακωνσταντίνου στο μπάσο και Σωτήρη Παπαδέα στα τύμπανα. 
Οι Blues Escape, επίσης δημιουργήθηκαν το 2016 στην Καλαμάτα και παρουσιάζουν δικά τους κομμάτια σε ύφος blues/rock όπως και διασκευές που ετοιμάζουν κάθε φορά για τις live εμφανίσεις τους. Αποτελούνται από τους: John Forow στην ηλεκτρική κιθάρα, τη φυσαρμόνικα, τα πλήκτρα και τη φωνή, τον Γιώργο Χόχωλη στην ηλεκτρική κιθάρα και τη φωνή, τον Πάρη Χατζιαδάμ στο μπάσο και τον Γιάννη Χαλκίδη στα ντραμς.
Ο Χαράλαμπος "Μπάμπης" Τυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο Berklee college of music, όπου κέρδισε υποτροφίες (World Tour, Dave Holland, Νάκας). Έζησε στη Βοστώνη (2008), στο Τέξας (2010),το Λονδίνο (2012) και τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα (2013). 
Της συναυλίας θα προηγηθεί, (18:00-20:00), δωρεάν σεμινάριο από τον Μπάμπη Τυρόπουλο πάνω στην Blues μουσική για κιθάρα και τις ειδικές τεχνικές της, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Η 1η συνάντηση Blues  Καλαμάτας τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς επιχείρησης ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των μαθητών & φίλων των Δημοτικών σχολών Καλαμάτας ΤΕΡΨΙΣ.

INFO:
Ώρα Έναρξης: 21:00
Γενική Είσοδος: 5 ευρώ