Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 13:39

“Το ημερολόγιο ενός τρελού” στο Νηπιαγωγείο

«Το Ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ ανεβαίνει για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Νηπιαγωγείο. Στο ρόλο του Αυξέντιου Ιβάνοβιτς Ποπρίστσιν, ο Δημήτρης Κωνσταντίνου…

Η σκηνοθεσία είναι της Μόνικας Βασιλείου και η μετάφραση του Γεννάδιου Πάτση. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Μαρία Αγαθονικιάδη. Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Αναστασίου, ενώ τους φωτισμούς έχει κάνει ο Δημήτρης Μαργαρίτης. 
Η παράσταση πήρε το Α΄Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο PLOVDIV (Φιλιππούπολη) το 2008.
Το έργο θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Νηπιαγωγείο (Λεΐκων 24) το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 21:30.
Για κρατήσεις, στο τηλέφωνο: 6948930181

Λίγα λόγια για το έργο
Πανάκριβα πληρωμένη ευαισθησία. Ποιητική ενάργεια αγορασμένη με αβάσταχτο πόνο, με ολοκληρωτική θυσία. Αυτό μαρτυρά το "Ημερολόγιο ενός τρελού" με σαφήνεια αληθινά προφητική, για το δρόμο που ακολούθησε ο ίδιος ο Γκόγκολ, που πήγε στην τρέλα και στο θάνατο στην ηλικία που έχει ακριβώς στο "Ημερολόγιο" ο ήρωάς του, Ποπρίστσιν.
Η θεατρική πραγματοποίηση του "Ημερολογίου" υψώνει τη συναρπαστική αυτή πορεία προς τη μοναξιά σε τρομακτική δύναμη. Η διάσταση της μοναξιάς γίνεται πανανθρώπινη. Σαν θεατρικό κοινό, σαν κοινωνικό σύνολο γινόμαστε συμμάρτυρες αυτής της συνείδησης που βυθίζεται στη σκιά αυτής της τόσο παράδοξης πυραμίδας όπου η φωνή των σκυλιών, του φαίνεται η πιο "ανθρώπινη".
Μέσα από τη μοναξιά του Ποπρίστσιν, μέσα από τις ταπεινώσεις και τα όνειρα του, τις εξεγέρσεις και τις μεγάλες πίκρες του, η τρέλα ψάχνει να βρει ψηλαφητά το δρόμο της. Το "Ημερολόγιο" είναι μια σειρά από εκκινήσεις που ανακόπτονται ως τη στιγμή που τίποτα δε θα μπορέσει πια να συγκρατήσει στον ξέφρενο καλπασμό της, την παραφροσύνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 3ο Lindy Hop Exchange «Γάλα Μαγνησίας» στον Α49 »