Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 10:36

«Γάλα Μαγνησίας» στον Α49

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ακρίβου,"Γάλα Μαγνησίας", διοργανώνουν την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 20.00 στον Πολυχώρο Α49 (Αναγνωσταρά 49) η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, με τη συνεργασία του Βιβλιοπωλείου Bookmark (Αντωνοπούλου 12, Καλαμάτα)...

Με τον συγγραφέα θα μιλήσουν η Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος, συγγραφέας, Πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και η Νινέττα Σωτηράκη, εκπαιδευτικός, Προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. 
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η φιλόλογος Άλκη Δίμιζα.
Περιγραφή βιβλίου
Το «Γάλα Μαγνησίας» είναι το τελευταίο βιβλίο του Κώστα Ακρίβου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (2018).
Νεανικοί έρωτες, ποδόσφαιρο στις αλάνες, τσιγάρα στα κρυφά, φάρσες σε καθηγητές και συµµαθητές, πολιτικές ανησυχίες, σχέδια και όνειρα για το µέλλον είναι οι καθηµερινές έγνοιες µιας παρέας εφήβων που µεγαλώνουν εσώκλειστοι σ’ ένα εκκλησιαστικό οικοτροφείο του Βόλου της δεκαετίας του ’70.
Ένα μυθιστόρημα που αναζητεί την αλήθεια: μπορούμε να εμπιστευτούμε το παρελθόν αποκλειστικά στη δική μας μνήμη ή μήπως χρειαζόμαστε και την εκδοχή των φίλων, όσο επώδυνη κι αν είναι αυτή;
Ο συγγραφέας
Ο Κώστας Ακρίβος  κατάγεται από τον Βόλο Μαγνησίας και είναι καθηγητής Φιλολογίας στην Μἐση Εκπαίδευση.
Σπούδασε Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Το 1983 διορίστηκε στο Λύκειο Ανδρίτσαινας και μέχρι σήμερα εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Το 1985 κέρδισε με μια σύντομη ιστορία το 1ο βραβείο για νέους συγγραφείς σε διαγωνισμό της εφημερίδας Τα Νέα. Από τότε έχει συγγράψει πολλές ιστορίες, βιογραφίες, μυθιστορήματα και βιβλία για το λύκειο. Τον Νοέμβριο του 2012 εκδίδεται το μυθιστόρημά του «Ποιός θυμάται τον Αλφόνς». Έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων στην οποία διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. κατά τη διετία 2001-2003.Έχει εκδώσει αφηγηματικά βιβλία, ανθολογίες, συμμετείχε σε διάφορα συλλογικά έργα και πήρε μέρος στη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για θέματα βιβλίου και πνευματικής παραγωγής. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στα προγράμματα Συγγραφείς στα Σχολεία και Λέσχες Ανάγνωσης. Διευθύνει την σειρά «Μια Πόλη στη Λογοτεχνία» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.