Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 13:32

Το πορτρέτο της Νάντιας Σερεμετάκη στον Α49

Το πορτρέτο της Νάντιας Σερεμετάκη στον Α49

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Υπό τον γενικό τίτλο “Πορτραίτα σημαντικών γυναικών”, το Κέντρο δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με πολιτιστικούς - εκπαιδευτικούς συλλόγους, εγκαινιάζει μια σειρά multimedia εκδηλώσεων για το έργο και την δράση γυναικών εντός και εκτός Ελλάδας που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάδειξη και ανάπτυξη του τόπου μας...

H πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 7:00 το απόγευμα στον πολυχώρο Α49 (Αναγνωσταρά 49) με το πορτραίτο της διεθνώς καταξιωμένης συγγραφέως, ερευνήτριας και καθηγήτριας Ανθρωπολογίας, Νάντιας Σερεμετάκη.

Για το συγγραφικό-ερευνητικό έργο της Νάντιας Σερεμετάκη και την διεθνή επιρροή του θα μιλήσουν ακαδημαϊκοί από διάφορα μέρη του κόσμου.
Για το διδακτικό της έργο στην Ελλάδα θα μιλήσουν αριστούχοι απόφοιτοι και διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ θα γίνει επίσης αναφορά στο βιογραφικό της. Η εκδήλωση θα κλείσει με σχολιασμό από τον καθηγητή, αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη.
Θα υπάρξει εκθεσιακός χώρος στην υποδοχή του φιλόξενου χώρου του Α49, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τις κιθάρες τους οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
Κωνσταντίνα Κουδούνη, Δημήτρης Αποστολόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλαπάνη. Θα ερμηνεύσουν έργα των J. Morel, C. Domeniconi kai L. Brouwer.

Το πλούσιο συγγραφικό έργο της έχει χαρακτηριστεί ως πολυσχιδές και καινοτόμο. Οι μελέτες της βασίζονται κυρίως σε μακρόχρονες επιτόπιες έρευνες και συγκριτικές έρευνες σε διάφορα μέρη του κόσμου, ειδικότερα όμως στην αστική και την αγροτική Ελλάδα με επίκεντρο τη Νότια Πελοπόννησο (Μεσσηνία-Λακωνία). Έχει τιμηθεί με διακρίσεις στο εξωτερικό και το έργο της διδάσκεται επί χρόνια σε πλείστα πανεπιστήμια στους κλάδους των Πολιτισμικών Σπουδών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.Το ακαδημαϊκό έργο της συνδυάζεται με πλούσια εξωπανεπιστημιακή παιδαγωγική και κοινωνική δράση. Μεγάλο μέρος αυτής της δράσης εστιάζει στη Μεσσηνία.Έχει διδάξει σε γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου, και στην Ελλάδα είναι Καθηγήτρια Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.