Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 10:39

"Μιστέρο Μπούφο": Επιστρέφει στην Αυλή του ΔΗΠΕΘΕΚ

Στην αυλή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας επιστρέφει από τις 16 Αυγούστου και για λίγες παραστάσεις η καλοκαιρινή παραγωγή του, “Μιστέρο Μπούφο” (Mistero Buffo) του Ντάριο Φο, μετά την περιοδεία στην περιφέρεια της Μεσσηνίας…

Για όσους, λοιπόν, δεν πρόλαβαν να τη δουν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την καυστική αυτή σάτιρα του Φο,  από Παρασκευή 16 Αυγούστου έως Τετάρτη 21 Αυγούστου και από Τετάρτη 28 Αυγούστου έως και Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην αυλή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Η σκηνοθεσία είναι του γνωστού ηθοποιού, Δημήτρη Φραγκιόγλου. Παίζουν: Γιώργος Τσαπόγας, Χάρης Φλέουρας, Δημήτρης Φραγκιόγλου

Να σημειωθεί ότι στις 25 Αυγούστου η παράσταση θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παιχτεί  στο "Φεστιβάλ Δήμου Νεάπολης Συκεών".

Δυο λόγια για το έργο
Ο τίτλος "Mistero Buffo" στα ιταλικά σημαίνει «Κωμικό Μυστήριο» και λέγοντας μυστήριο εννοείται το ιερό δρώμενο, το θρησκευτικό ιερό δράμα του καθολικού κυρίως Μεσαίωνα. Ο Ντάριο Φο συνέλεξε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και χαρακτηριστικές κωμικές σκηνές, που αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος των εν λόγω ιερών δραμάτων, και τις ξανάγραψε, μετουσιώνοντας τις μπουφόνικες αυτές στιγμές σε αριστουργήματα προφορικού λόγου και σατιρικής ποίησης που εκμηδενίζουν χρονικές και ιδεολογικές αποστάσεις.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες κι έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.
Το έργο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη θεατρική παράδοση με το σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και τις ρίζες του θεάτρου.

Τιμές εισιτηρίων ΔΗΠΕΘΕΚ: 10€ & 8€
Για περισσότερες πληροφορίες: https://kalamatafaris.gr