Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 12:49

Θερινή προβολή στη Στούπα

ΝΑΡΤΟΥΡΑ-FILMHOUSE 
Ταινία για την οποία καμαρώνει η τέχνη του κινηματογράφου, που είναι “Ο Μάγος του ΟΖ- The Wizard of OZ”, θα προβάλλουν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στη Στούπα, το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ” με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο για όλους…

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, “το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση "ΝΑΡΤΟΥΡΑ", σε συνεργασία με την Filmhouse /Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, διοργανώνει θερινό σινεμά την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, στις 20:30, στον νέο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Enigma cocktail-bar, του Γιάννη Καρολεμέα, στη Στούπα της Δυτικής Μάνης.

Θα προβληθεί η υπέροχη, κλασική ταινία - με ελληνικούς υπότιτλους-  Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ – THE WIZARD OF OZ, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες για την ταινία: 

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ – THE WIZARD OF OZ [1939]

Σκηνοθεσία: Victor Fleming, George Cukor

Παίζουν: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

Διάρκεια: 102 λεπτά

Υπόθεση: Η Dorothy, ένα ορφανό κορίτσι που περνά μια μονότονη ζωή στη φάρμα των θείων της, θα ζήσει την απόλυτη περιπέτεια όταν ένας δυνατός άνεμος θα τη μεταφέρει στη μαγική Γη του Οζ. 

Η ταινία αποτελεί τη γνωστότερη και εμπορικότερη μεταφορά του μυθιστορήματος του L. Frank Baum The Wonderful Wizard of Oz (1900). Οι χαρακτήρες αρχέτυπα παραπλανιούνται σε ένα σχεδόν ψυχεδελικό σύμπαν με κάστρα, μάγισσες και μαγικά γοβάκια συνθέτοντας μια από τις εξυπνότερες αλληγορίες για την ενηλικίωση. Η πρωτοποριακή για την εποχή της σκηνοθεσία, τα ειδικά της εφέ, τα εξωπραγματικά σκηνικά, και η χρήση του τεχνικόλορ από τη μία, και η θαυμάσια πλοκή της με την έξοχη μουσική επένδυση από την άλλη, υφαίνουν ένα από τα ομορφότερα παραμύθια που απεικονίστηκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Αποτέλεσε δε έμπνευση για πολλούς μεγάλους σκηνοθέτες του φανταστικού όπως ο Guillermo del Toro και ο Peter Jackson.

Προτάθηκε για 6 βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας 2 (Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το Over the Rainbow και Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης), ενώ έχασε αυτό της καλύτερης ταινίας από το Όσα Παίρνει ο Άνεμος. Το 1989 προστέθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου ως «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική», ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε το Over the Rainbow ως το καλύτερο κινηματογραφικο τραγούδι όλων των εποχών”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Ιστορίες που έφερε ο Ζέφυρος» Rock Concert στην Κορώνη »