Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 12:07

Στη Ρωσία ταξιδεύει «Η Δική μας Μαρία Κάλλας»

Στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας ταξιδεύει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα, «Η δική μας Μαρία Κάλλας», όπου συμμετέχει στο 12o International Film Festival East & West Classic and Avant-gard, που πραγματοποιείται από 23 έως 28 Αυγούστου...

Όπως σημειώνει η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, με την στήριξη της οποίας γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ, «η επιλογή της πόλης Orenburg για το φεστιβάλ αυτό δεν είναι τυχαία, αφού η πόλη αυτή των 550.000 κατοίκων βρίσκεται στον ποταμό Ουράλη, μεταξύ των ορίων που χωρίζουν την Ευρώπη από την Ασία και είναι ιστορικά μια πόλη μοντέλο συνύπαρξης εθνοτήτων και εθνικών πολιτισμών».

Προσθέτει, δε, ότι «η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, με την εξωστρέφεια και τις διασυνδέσεις που έχει με το ελληνικό στοιχείο της Ρωσίας, συνεχίζει να προβάλλει τη μεγάλη ντίβα του λυρικού Θεάτρου, Μαρία Κάλλας, στα ενδότερα της Ρωσίας, προβάλλοντας έτσι την Ελλάδα και τη Μεσσηνία».

Η ταινία «Η δική μας Κάλλας» του βραβευμένου σκηνοθέτη, Μπάμπη Τσόκα, αναφέρεται στην προσωπική ζωή της μεγαλύτερης υψιφώνου του 20ού αιώνα, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της.
Ο Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης θέλει να αναδείξει μια άλλη πλευρά της Κάλλας, λιγότερο γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αυτή που έζησε με τον σύζυγό της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, σε Μιλάνο, Βερόνα και Μεσσηνία. Τη Μαρία Κάλλας ενσαρκώνει η Καλαματιανή καλλιτέχνις, Μυρτώ Καμβυσίδη.