Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 13:28

nARTura: Προβολή στη Στούπα

Βραδιά κινηματογράφου διοργανώνει αύριο, Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, η «nARTura», το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & τη Φύση, στο Enigma cocktail-bar, στην Στούπα, σε συνεργασία με την Filmhouse /Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας...

Θα προβληθεί η  ταινία "Charade", γνωστή και ως "Ο Γρίφος" ή αλλιώς "Ραντεβού στο Παρίσι". Πρόκειται για μία  ρομαντική κομεντί μυστηρίου, παραγωγής 1963, σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Ντόνεν, με τους Όντρεϊ Χέπμπορν, Κάρι Γκραντ και Γουόλτερ Ματάου.

Υπόθεση:Η Ρετζίνα Λάμπερτ (Όντρεϊ Χέπμπορν), μια Αμερικανίδα που μένει στο Παρίσι, επιστρέφει στην πόλη από διακοπές στην Ελβετία με σκοπό να χωρίσει τον σύζυγό της, Τσαρλς, εφόσον έχει καταλάβει ότι της έχει πει ψέματα και της κρατάει μυστικά σχετικά με τις δραστηριότητές του. Πριν καταφέρει να τον δει όμως, πληροφορείται για το θάνατό του σ' ένα τρένο που τον μετέφερε από το Παρίσι στη Μπορντό.

Η ταινία φημίζεται μέχρι και σήμερα για το ευρηματικό της σενάριο, την μουσική επένδυση του Χένρι Μαντσίνι, για το γεγονός ότι τα εξωτερικά της γυρίσματα έγιναν στο Παρίσι και για τη σεκάνς των τίτλων, την οποία δημιούργησε ο Μορίς Μπίντερ. Λόγω του ιδιαίτερου κινηματογραφικού στυλ της, που παραπέμπει στον Χίτσκοκ, αποκαλείται ως η καλύτερη χιτσκοκική ταινία που δεν γυρίστηκε από τον Χίτσκοκ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την σχετική εκδήλωση στη σελίδα nARTura στο fb: https://www.facebook.com/events/354167882125788/