Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 12:56

Μουσικό αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν

Ένα αφιέρωμα στη μουσική και το έργο του Λέοναρντ Κοέν πραγματοποιεί το επόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας»...

Τα τραγούδια του Κοέν θα προσεγγίσουν  με τη φωνή τους η Νalyssa Green, η Sugahspank και η Lou is , τις οποίες θα συνοδεύουν επί σκηνής οι μουσικοί: Σεραφείμ Μπέλλος (τύμπανα), Γιώργος Δελλής (πιάνο) και Άδωνις Γουλιέλμος (κιθάρα).

Για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο αφιέρωμα, οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας σημειώνουν:
«Η Νalyssa Green (Βιολέτα Σαραφιανού), με την αισθαντική της φωνή, η Sugahspank! (Γεωργία Καλαφάτη) με τη βαθιά εκφραστική φωνή και η Lou is (Λουίζα Σοφιανοπούλου) με την καλλιεργημένη και ευέλικτη φωνή, τρεις νέες τραγουδίστριες με πολύ διαφορετικές διαδρομές αλλά με κοινή ανάγκη την αναζήτηση και κοινό χαρακτηριστικό την τόλμη, θα προσεγγίσουν τραγούδια που έχει σφραγίσει ο ίδιος ο Λέοναρντ Κοέν με την τόσο χαρακτηριστική, βαθιά, αισθαντική φωνή του.

Πλαισιωμένες από τον βιρτουόζο ντράμερ, Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα, και τον λακωνικά μελωδικό Άδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα, θα μας ταξιδέψουν στο θαυμαστό σύμπαν του ποιητή, μουσικού, δασκάλου, μαθητή, του μοναδικού Leonard Cohen».

Για τον μεγάλο Λέοναρντ Κοέν, που θα τιμήσουν, ο Σύλλογος προσθέτει: «Ένας καλλιτέχνης που μοιράστηκε τις σκέψεις και την αγάπη του για τη ζωή, την ανθρώπινη φύση με τις αδυναμίες της μέσα από απλές μελωδίες και μια ‘θεία’ φωνή, ενώ το χιούμορ και η μελαγχολία, το ταξίδι και ο προορισμός, το σώμα και το πνεύμα, συνυπάρχουν αρμονικά στο έργο του».

Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ.
Εισιτήρια πωλούνται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.