Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 10:52

"Σχόλιο για την Ηλέκτρα" από το Νηπιαγωγείο

ΑΠΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Με την παράσταση «Σχόλιο Για την Ηλέκτρα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Ματζιάρη, ανοίγει τις επόμενες ημέρες τη νέα θεατρική σεζόν στον χώρο του το Θέατρο Νηπιαγωγείο της οδού Λεϊκων στην Καλαμάτα...

Με αφορμή την Ηλέκτρα του Σοφοκλή κι έχοντας ως αφετηρία την αρχή των τριών υποκριτών, τρεις άντρες ηθοποιοί, ο Κωνσταντίνος Γιουρνάς, ο Φώτης Κουτρουβίδης και ο Γιώργος Ματζιάρης αναλαμβάνουν να γίνουν φορείς του πιο αιματοβαμμένου μύθου, ανακαλύπτοντάς τον εκ νέου και χτίζοντας γέφυρες μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

Η απόδοση-δραματουργική επεξεργασία είναι του Γιώργου Ματζιάρη και του Φώτη Κουτρουβίδη, τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Χριστίνα Τσουτσουλίγα, την μουσική ο Γιώργος Πούλιος και την κίνηση η Φαίδρα Σούτου.

Η παράσταση επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: τί είναι ήθος και τί δίκαιο; Τί γίνεται όταν οι θεσμοί παραλύουν και η βαρβαρότητα κατακλύζει την πόλη; Η Ηλέκτρα, ως σύμβολο του ασυνείδητου ή ως μορφή πολιτικών διαστάσεων; Ποιά εξουσία δεν φτάνει στην κορυφή χωρίς το αίμα του αντιπάλου της και ποιός επόμενος εξουσιαστής δεν θα την αρπάξει με τον ίδιο τρόπο; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε;

"Η νέα γενιά σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων και ερωτημάτων συνομιλεί με το ίδιο το παρελθόν της για να βρει καθαρό βλέμμα να αντιμετωπίσει το παρόν. Ό,τι μεγαλώνει στη μοναξιά, γίνεται άγριο… και επιβιώνει", όπως τονίζουν οι συντελεστές της παράστασης.

Παραστάσεις: από 12 Οκτωβρίου μέχρι 3 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 στο Θέατρο Νηπιαγωγείο (Λεϊκων 24).

Τιμές εισιτήριων: 10 ευρώ κανονικό / 8 ευρώ φοιτητικό, ανέργων.
Προπώληση: 8 ευρώ κανονικό / 6 ευρώ φοιτητικό, ανέργων. Εισιτήρια θα προπωλούνται στο ταμείο του θέατρου, από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και  κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6-8 το απόγευμα.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6943092719.