Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 12:57

Ο πατέρας του 'Ντετέκτιβ Κλουζ' στην Καλαμάτα

Ο Γερμανός συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους, γνωστός για την σειρά παιδικών βιβλίων με ήρωα τον Ντετέκτιβ Κλουζ, θα βρίσκεται την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 19:00, στον Χώρο Τέχνης Α49, στην Καλαμάτα, καλεσμένος του ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «ο Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως και ‘πατέρας’ του Κλουζ, αγαπά πολύ την Ελλάδα και αυτή τη φορά ταξιδεύει στη Μεσσηνία παρέα με το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, φέρνοντας μαζί του όλα τα τελευταία νέα του μεγαλύτερου μικρού ντετέκτιβ. Οι μικροί μας φίλοι που κατοικούν στην Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν από κοντά και να μάθουν τα πάντα για τα νέα του βιβλία.

Θα σας περιμένει όλους να σας αποκαλύψει τα μυστικά του και να εξιχνιάσετε μαζί ένα αστυνομικό μυστήριο. Φέρτε μαζί σας: αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία, μα πάνω απ’ όλα διάθεση για παιχνίδι, κι ελάτε να βοηθήσουμε τον Κλουζ να λύσει και αυτή την υπόθεση!»  Εμψυχώνει η παιδαγωγός Έφη Αγγελοπούλου. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διερμηνεία στα ελληνικά από τον κ. Κώστα Χρυσανθακόπουλο. Στο τέλος ο συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία στους μικρούς αναγνώστες και επίδοξους ντετέκτιβ.

Λίγα λόγια για τον Γ.Μπανσέρους
Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ, όμως, άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δεν στενοχωριέται, λοιπόν, καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του ‘Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ’ έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες κι έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.