Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 11:58

Η Sonorae στο Φεστιβάλ Χορωδιών

Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Sonorae, είναι μία από τις τέσσερις χορωδίες που θα τραγουδήσουν στην συναυλία Φιλίας,  στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου την  Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις  11:00,  στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας…

Η εν λόγω χορωδία θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Χορού.

Η Sonorae είναι μία γυναικεία χορωδία ομοίων φωνών που  αποτελείται από μαθήτριες που φοιτούν στο Λύκειο και το Γυμνάσιο. Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017. Υπεύθυνη διδασκαλίας και διεύθυνσης της χορωδίας είναι η Κατερίνα Τσίτσα. Τη χορωδία συνοδεύει πιανιστικά ο Ιωάννης Σιψάκος.
Το ρεπερτόριο ποικίλλει καθώς έχουν ερμηνεύσει αναγεννησιακά, κλασικά, ισπανικά, αγγλικά, εβραϊκά, ελληνικά, μουσικά και σύγχρονα κομμάτια.
Για τη συμμετοχή τους στο διαγωνιστικό οι ίδιες οι χορωδοί λένε: «Μετά από έναν χρόνο προετοιμασίας προσδοκούμε στην καλύτερη δυνατή παρουσίαση και εκπροσώπηση του σχολείου μας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας σε όλη μας την προσπάθεια, μιας και σε αυτό το εγχείρημα οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες: Δήμαρχος Καλαμάτας / Φάρις / Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΜΣΚ / Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «ΑΡΜΟΝΙΑ» / Ρόζα Πουλημένου, καθηγήτρια μονωδίας στο Τμήμα Μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου/ Άννα – Μαρία Νταβουντιάν για τις ενδυμασίες.
Επιπλέον λάβαμε δωρεές και ευχαριστούμε τους: Ασφάλειες Κουρής,  Σούπερ Μάρκετ Μουργής, ΑΛΑΓΟΝΙΑ ξύλινα καταλύματα και τη Βάνα Παναγιωτοπούλου για τα υπέροχα κοσμήματα».

Στη Συναυλία Φιλίας της Πέμπτης συμμετέχουν επίσης οι χορωδίες:

-THE TRINITY CHURCH’S BOYS & MENS CHOIR, από τη Δανία
-MITCHELL HOUSE TOURING CHOIR, από τη Νότια Αφρική και
-MIXED CHOIR PRIMORJE AJDOVŠČINA, από τη Σλοβενία.