Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 11:21

Το "Σάζι" στο CineDoc τον Νοέμβριο

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11
Με το μουσικό ντοκιμαντέρ του Stephan Talneau, “Σάζι - Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης” (97'|2018|Γαλλία, Γερμανία) συνεχίζει τις προβολές τον Νοέμβριο το CineDoc-Kalamata, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ και σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας...

«Ο μοναδικός τρόπος για να είναι αληθινή η μουσική, είναι όταν έρχεται από την ίδια την καρδιά». Την εξερεύνηση αυτή ξεκινάει η μουσικός και τραγουδίστρια Petra Nachtmanova σ’ ένα ταξίδι δρόμου με μοναδικό συνοδοιπόρο της, το σάζι της, αυτό το μυστηριώδες και μυθικό όργανο που ανοίγει πόρτες και καρδιές.

SAZ_TRAILER_ELL_SUBS from Anemon on Vimeo.

Από το Βερολίνο ως το Ιράν, η ταλαντούχα μουσικός και τραγουδίστρια αναζητά, τί είναι αυτό που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση. Στη διαδρομή συναντά κατασκευαστές μουσικών οργάνων, δασκάλους μουσικής και οργανοπαίχτες, κάνοντάς τους πάντα την ίδια ερώτηση: «Θα μου μάθετε ένα τραγούδι που μπορώ να πάρω μαζί μου;».

Το «Σάζι - Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης» είναι μια ταινία που ταξιδεύει στις παραμεθόριες περιοχές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας για να ανακαλύψει τη δύναμη της μουσικής. Μέσα από το σάζι, το ντοκιμαντέρ αποδεικνύει ότι παρά τη διαφορετικότητά τους, οι λαοί επικοινωνούν και συνδέονται ανά τους αιώνες… μέσα από τις νότες!

Η προβολή του ντοκιμαντέρ γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Η ταινία θα προβληθεί στην Καλαμάτα την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 19.00, στο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ (Μπενάκη 11, ιστορικό κέντρο), με ελληνικούς υπότιτλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του CineDoc: https://www.cinedoc.gr/