Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 13:04

5ο Φεστιβάλ "Μουσικές του Κόσμου"

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11
Στην Ποίηση, τον Λόγο και τη Μουσική είναι αφιερωμένος ο πέμπτος κύκλος του Φεστιβάλ "Μουσικές του Κόσμου" του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που κάνει πρεμιέρα αυτήν την Κυριακή, στο studio του Μεγάρου Χορού…

Δέκα νέοι λυρικοί τραγουδιστές που συμμετείχαν στο Masterclass λυρικού τραγουδιού και σκηνικής παρουσίας, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ "Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας", επιστρέφουν στην πόλη μας για ένα Gala φωνητικής μουσικής, καθοδηγούμενοι από τον κόντρα-τενόρο, Άρη Χριστοφέλλη, και τον σκηνοθέτη, Παναγιώτη Αδάμ, ενώ ο Γιάννης Αερινιώτης θα τους συνοδεύει στο πιάνο σε μια συναυλία - παράσταση με γνωστές Άριες της Όπερας αλλά και Lieder του Ρομαντισμού.

Ο κύκλος "Μουσικές του Κόσμου" διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά κι έχει στόχο να "αγκαλιάσει" όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την Παράδοση στην Jazz και από τον Κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

«Ο  κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική», όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης.
«Ο λόγος, προσθέτει, υπήρξε η αφορμή για την μουσική από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Η μουσική γεννήθηκε από τον λόγο και συμπορεύτηκε κατά την διάρκεια όλων των εποχών, άλλοτε συνοδευτικά άλλοτε αντιστικτικά και ενίοτε εναντιωματικά, χρωματίζοντας τις κρυφές έννοιες, εικόνες και στιγμές που αποτυπώνει ο λόγος. Η μουσική έφτιαξε τον χώρο, τον χρόνο και το περιβάλλον που απογείωσε τον λόγο δημιουργώντας μια νέα διάσταση...
"Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος να κοιμηθεί ο άνεμος...", γράφει ο Γιώργος Σαραντάρης στο ποίημά του "Μέσα στη μουσική".
Κι εμείς σας προσκαλούμε να πορευθείτε μαζί μας!»

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείριση ΦΑΡΙΣ.
Ώρα έναρξης: 20.30
Είσοδος: 5 ευρώ