Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 10:48

Το ντοκιμαντέρ της Δευτέρας

6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Το "Φθινοπωρινό χρυσάφι", ένα ντοκιμαντέρ του Jan Tenhaven διάρκειας 94’, παραγωγής Γερμανίας-Αυστρίας του 2010, είναι η επιλογή του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ γι’ απόψε...

Η ταινία αφηγείται την ιστορία πέντε αθλητών καθώς προετοιμάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Φιλόδοξος στόχος, πόσο μάλλον αφού οι επίδοξοι αυτοί πρωταθλητές είναι μεταξύ 80 και 100 χρόνων. Απτόητοι και με μεγάλη δόση χιούμορ, οι ήρωές μας δέχονται την πρόκληση. Στην τελική ευθεία της ζωής τους και με σύνθημα «Θα ξεκουραστούμε αφού πεθάνουμε», αναζητούν έναν υπέρτατο στόχο και τα δίνουν όλα στο δρόμο προς το χρυσό μετάλλιο στη Φιλανδία. Θέλουν ν’ ανέβουν στο βάθρο μια τελευταία φορά. Πρόκειται για ένα αγώνα ενάντια στην ηλικία και στα εμπόδια της ζωής · μια ιστορία για τις νίκες και τις ήττες, για τις αναποδιές και τους θριάμβους...Πρωταγωνιστούν:Alfred Proksch, Gabre Gabric,Herbert Liedke, Ilse Pleuger.
Σκηνοθεσία: Jan Tenhaven
Σενάριο: Jan Tenhaven
Διάρκεια: 90'
Είδος ταινίας: Ντοκυμαντέρ, Βιογραφία, Δράμα
Ομιλούμενη Γλώσσα: Γερμανικά, Αγγλικά, Ιταλικά
Υπότιτλοι: Αγγλικοί/ Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2010

Η προβολή ξεκινάει στις 20:30, στον χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ (Μπενάκη 11) και η είσοδος είναι ελεύθερη.