Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 10:41

“La Nonna” στο Πνευματικό Κέντρο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ “FRACTION”
Έως και τις 10 Νοεμβρίου θα παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Fraction την μαύρη κωμωδία του Αργεντίνου συγγραφέα, Ρομπέρτο Κόσα, “La Nonna”, κάθε βράδυ στις 21:30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας...

Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας που γίνεται έρμαιο της βουλιμικής γιαγιάς, σύμβολο της αδηφάγας εξουσίας, και θα μπορούσε ίσως να είναι η ιστορία μια ολόκληρης κοινωνίας σε ηθική κατάπτωση. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τις αδυναμίες τους, υποκύπτουν σε πάθη, προκειμένου να επιβιώσουν και οδηγούνται σε πράξεις για τις οποίες θα δεχτούν τις συνέπειες. Στην παράσταση, το χιούμορ και την ειρωνεία διαδέχονται η απόγνωση και το δράμα.

Η σουρεάλ μαύρη κωμωδία φέρνει επί σκηνής ήρωες με προσωπικότητες που όλοι μας έχουμε συναντήσει αλλά αναδεικνύει την φοβερή εξέλιξή τους σε συνθήκες κρίσης ως απόλυτα υποχείρια της «γιαγιάς – εξουσίας» που καταβροχθίζει τα πάντα και εν τέλει τους πάντες. Μέχρι πού θα φτάσουν για να γλυτώσουν από την βουλιμική μανία της; Τί θα κάνουν προκειμένου να επιβιώσουν;

Την μετάφραση του έργου υπογράφει ο Θεόδωρος Εσπίριτου και την σκηνοθεσία ο Σπύρος Ρουμελιώτης.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Μαρία Παπαδοπούλου, Μαρία Θεοδωρακάκου, Βασίλης Μπιτσώνης, Σπύρος Ρουμελιώτης, Εύη Μπούνα, Κώστας Κουτσουμπός, Γιώργος Παπαδόπουλος.

Συντελεστές
Σκηνικά: Δημήτρης και Βασίλης Μπιτσώνης
Σκηνογραφία: Εύη Μπούνα
Ήχος – Φώτα: Χρήστος Κουτσαϊμάνης – Γιάννης Γιάνναρος
Μουσική Επιμέλεια: Σπύρος Ρουμελιώτης
Graphic Design: dk design / graphics + media
Φωτογραφική Επιμέλεια: Κώστας Κορομηλάς
Μακιγιάζ: Δήμητρα Φιλοσόφου

Τιμές Εισιτηρίων:
10 € : Ενήλικες & 8 € : Εφηβικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων & Ανέργων (με την προσκόμιση στον Έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών και την  κάρτα ανεργίας)