Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 10:25

Ξεκινάει την Κυριακή το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας

O καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, Αντώνης Κουφουδάκης.

O καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, Αντώνης Κουφουδάκης.

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με ένα Gala κιθάρας που φέρει τον τίτλο  «H Κιθάρα της πόλης», ανοίγει το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, αυτήν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας...

Σε αυτό θα συμμετέχουν καθηγητές κιθάρας που διδάσκουν σε Ωδεία της πόλης και πιο συγκεκριμένα οι: Γιώργος Χόχωλης, Θοδωρής Παναγόπουλος και Αντώνης Κουφουδάκης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν έργα των L.Brouwer, R.Dyens, I. Albeniz, M.C.Tedesco και Θ.Παναγόπουλου.(Φιλική συμμετοχή στο πιάνο, Λουκάς Γεώργας).

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, φιλοξενεί την ίδια βραδιά τον Παναγιώτη Τζώρτζη, που απέσπασε το Ά Βραβείο του 8ου Διαγωνισμού Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» ο οποίος θα παρουσιάσει έργα των J.Dowland, N.Pagannini κ.α

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Κουφουδάκης.

Εισιτήρια προπωλούνται προς 5 ευρώ στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο ΤΕΡΨΙΣ (Σύλλογος Γονέων & Φίλων των Σχολών της ΦΑΡΙΣ) σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

«Έχει γίνει πια ένας πολύ πετυχημένος θεσμός με πανελλήνια αλλά και διεθνή εμβέλεια, προσκαλώντας καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο για συναυλίες, σεμινάρια και masterclasses, προσφέροντας στην πόλη μας ιδιαίτερα σημαντικές συναυλίες που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στην Λαϊκή Πινακοθήκη, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» και  στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής ενώ πλέον των 1.000 συμπολιτών μας παρακολουθούν τις δράσεις του Φεστιβάλ κάθε χρόνο», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης.