Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 11:10

«Νίκος Καββαδίας ο αρμενιστής ποιητής»

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Το βιβλίο του Μιχάλη Γελασάκη με τίτλο: «Νίκος Καββαδίας ο αρμενιστής ποιητής» παρουσιάζουν το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Χώρο Τέχνης Α49, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ο Πολιτιστικός Αντίλογος και οι Εκδόσεις Άγρα...

Το βιβλίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις, μαρτυρίες, αλληλογραφία, ανέκδοτο και άγνωστο έργο του Νίκου Καββαδία.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ερευνητής της Λογοτεχνίας, Γιώργος Ζεβελάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μέλος του Πολιτιστικού Αντίλογου. Θα προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. 

Ο Μιχάλης Γελασάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Φοίτησε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του σπούδασε δημοσιογραφία. Διετέλεσε αρχισυντάκτης και διευθυντής του μουσικού περιοδικού "Δίφωνο", διευθυντής προγράμματος του ρ/σ Δίφωνο fm και ραδιοφωνικός παραγωγός. Υπήρξε συντάκτης του ένθετου "Βιβλιοθήκη" της Ελευθεροτυπίας, μουσικός επιμελητής του ρ/σ Βήμα fm, αλλά και συνεργάτης στα μουσικά περιοδικά "Pop & Rock", "Όασις", "Μετρονόμος" κ.α. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης της διαδικτυακής μουσικής εφημερίδας "Μusicpaper.gr." Κυρίως ο Χρίστος Θεοδώρου αλλά και άλλοι συνθέτες έχουν μελοποιήσει στίχους του, ενώ έχει γράψει τα κείμενα για τη μουσικοθεατρική παράσταση "Μυστικά" και το λιμπρέτο για τη διασκευή σε μιούζικαλ του έργου "Τα μάγια της πεταλούδας" του Λόρκα. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.