Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 23:59

Η Αστερινή στη Μεσσήνη

Το νέο βιβλίο της Βάνας Πράνταλου, “Αστερινή: Κοσμοδίνες και Χρονοδρόμια”, παρουσιάζεται στις έξι το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοέμβρη 2019, στη Μεσσήνη, στην αίθουσα “Νεφέλη” (Μιχαήλ Τσέλιου-Δαρειώτου 15)...

Η Αστερινή είναι ένα πλάσμα της αγάπης, παραμυθένιο, του ουρανού και της γης και μας καλεί σε ένα ταξίδι στη φαντασία και την περιπέτεια. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Ιωάννα Περιβολάρη και η δημοσιογράφος Τζούλια Μαλλιαρού. 

Η Βάνα Πράνταλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεσσήνη. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στην Αθήνα όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια. Είναι παντρεμένη και ζει στις Αλυκές Βόλου.

Το βιβλίο «Αστερινή: Κοσμοδίνες και Χρονοδρόμια» είναι το δεύτερο έργο της, από τον εκδοτικό οίκο Πηγή και αποτελεί το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος της, «Αστερινή: Ταξίδι στον Κόσμο των Ψυχών», που εκδόθηκε το 2018, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Τα διηγήματά της «Το Αγρίμι» και «Τα χεράκια» έχουν διακριθεί και περιληφθεί στους συλλογικούς τόμους με διηγήματα φαντασίας Έπος Φαντασίας ΙΙ και ΙΙΙ αντίστοιχα, των εκδόσεων iWrite. Αυτόν το καιρό γράφει το τρίτο της μυθιστόρημα. Όταν δεν δουλεύει και δεν γράφει, της αρέσει να περπατά στη θάλασσα, να φροντίζει τα αδέσποτα και να διαβάζει παραμύθια, σε μικρά και μεγάλα παιδιά.