Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 12:10

''Το όνειρο του Σκιάχτρου'' στην Καλαμάτα

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Το Όνειρο του Σκιάχτρου», με πρωτότυπη μουσική από τον Μίμη Πλέσσα, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Καλαμάτα η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Καψίλη και Γιάννη Παπαθανασίου...

Το έργο θα ανεβεί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», αυτήν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου για δύο παραστάσεις, στις 11:30 και στις 17:00.

Πρωταγωνιστούν: Άννα Ζηρδέλη, Αστέρης Κρικώνης, Βασίλης Ζώης, Κική Σταυριανίδη, Δων Χριστοδούλου, Κατερίνα Παπαδάκη και ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Υπόθεση:Ο Κυρ-Δίκανος, ένας άτεγκτος γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο, όμως, αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά που το βαφτίζουν ‘Αχυρούλη’ και υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη και δίκη του σκιάχτρου. Ο στυγνός Αρχιδικαστής ορίζει ότι ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει έγκλειστος σε ένα ανήλιαγο κελί, ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά, όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του, των πουλιών, τα καταστρέφει. Οργισμένος  ο Αρχιδικαστής καταδικάζει το ανυπάκουο σκιάχτρο σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής του ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός φτερωτός φίλος, του εξηγεί, γιατί τώρα μπορεί επιτέλους να πετάξει. Στην τελευταία σκηνή, μια μοναδική έκπληξη περιμένει τόσο τον δεσμοφύλακα όσο και τους θεατές του υπέροχου αυτού έργου.

Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς
Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Σκηνοθεσία: Σπύρος Καψίλης, Γιάννης Παπαθανασίου
Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ
Κοστούμια:  Μαρία Φιλίππου
Ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Δώρα Κουρτέσα
Βοηθοί σκηνοθέτες: Κική Σταυριανίδη, Ειρήνη Καζάκου
Σκηνογραφία – Δημιουργία projection mapping: ABNIRMAL STUDIO
Technical mapping equipment: MAKVISUAL
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Αντώνης Θεοδωράκης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης
Μουσική διδασκαλία: Αλέξανδρος Αυλητής
Ηχοληψία: Αχιλλέας Μουκάνης
Φωτογραφία: Διονύσης Κούτσης
Makeup artist: Γιάννης Μπίρης, Victoria Vamp
Παραγωγή: ΜΕΘΕΞΙΣ 

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 9 ευρώ
Προπώληση: 8 ευρώ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ηλεκτρονικά στο viva.gr
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ