Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 13:56

Το «Νότιο Τόξο» στις «Μουσικές του Κόσμου»

Το σπουδαίο ελληνικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής, «Νότιο Τόξο», υποδέχονται στην Καλαμάτα οι «Μουσικές του Κόσμου» του Δημοτικού Ωδείου της πόλης...

Μετά τις πρώτες επιτυχημένες εμφανίσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό, (Όπερα της Γάνδης-Βέλγιο, Νυρεμβέργη, Ξάνθη, Αμπελάκια και Αθήνα), το «Νότιο Τόξο» έρχεται στο Νότο της Ελλάδος, για μια εμφάνιση στο Αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στις 20:30.

Θα παρουσιαστεί ο πρόσφατος δίσκος “Notio Toxo-In Karpathos”, με τη χορευτική συμβολή του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη.

Τον Οκτώβριο του 2018 το «Νότιο Τόξο» πραγματoποίησε ηχογραφήσεις στην Κάρπαθο, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Βασσών - εγχείρημα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα- για τον ψηφιακό δίσκο “Notio Toξo, In Karpathos”, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019.

Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια-άλλοτε αυτούσια, άλλοτε διασκευασμένα- από τις περιοχές του νοτίου ελληνικού τόξου, πάντα με την υψηλή αισθητική, αλλά και την τεχνική αρτιότητα, που το διέπουν.

Το «Νότιο Τόξο» αποτελείται από τους:
Κατερίνα Παπαδοπούλου: τραγούδι, σύλληψη - επιμέλεια προγράμματος, επιλογή τραγουδιών
Στέφανο Δορμπαράκη: κανονάκι, φωνή
Γιώργο Κοντογιάννη: κρητική λύρα, udu, μπεντίρ
Κυριάκο Ταπάκη: ούτι, ισπανικό laud
Χαρίτωνα Χαριτωνίδη: χορευτικοί σχολιασμοί, τσαμπούνα

Τον ήχο θα επιμεληθεί ο Γιώργος Καρυώτης.

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ. Προπώληση: Δευτέρα με Παρασκευή, 16:00- 20:00 από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, τηλ. 27210-21881

Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά κι έχει στόχο να «αγκαλιάσει» όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την παράδοση στην τζαζ και από τον κλασικισμό στη σύγχρονη δημιουργία. Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.