Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 00:11

Αφιέρωμα στον Θόδωρο Μαραγκό

Τον σημαντικό καλλιτέχνη του κινηματογράφου, συμπατριώτη μας από τα Φιλιατρά Θόδωρο Μαραγκό, τιμούν απόψε, Τετάρτη, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Στις εννιά το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, θα προβληθούν, παρουσία του Θόδωρου Μαραγκού,  τα έργα του «ΟΛΟ ΓΕΛΟΥΣΕ» και «ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ»...

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, το «ΟΛΟ ΓΕΛΟΥΣΕ» είναι μια ταινία-ντοκιμαντέρ, πάνω στη ζωή και στο έργο του αγαπημένου μας ηθοποιού Κώστα Τσάκωνα. Καταγράφει το πέρασμα ενός καλλιτέχνη μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες της ζωής του κι από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της εποχής του. (6 χρόνια στα συσσίτια, 6 χρόνια στη βιοπάλη, 6 χρόνια στις βαριές δουλειές, 6 χρόνια στις πιο βαριές δουλειές και τα υπόλοιπα 50 χρόνια έκανε τον κόσμο και να γελάει, αλλά και να αισθάνεται περήφανος γι αυτόν, γιατί ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του!!!)

Το Νοέμβριο του 2018, η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας όπου απέσπασε 3 βραβεία: το πρώτο βραβείο γέλιου, το βραβείο κοινού και το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής.

Σενάριο- σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός

Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού

Διαρκεια : 60’

Το «ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΑΚΗ» είναι ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων και είναι συνδεδεμένη μαζί με την ταινία «ΟΛΟ ΓΕΛΟΥΣΕ» .

Η πορεία του Θοδωράκη ξεκινάει απο το 1969 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Σε όλη του τη διαδρομή σατιρίζει ζωγραφίζοντας την τραγελαφική πραγματικότητα των εποχών που μας διαπερνούσαν και ανακαλύπτει τη βαθύτερή του ανάγκη να καταφέρει να ζωγραφίσει και το οραμά του.

Κινούμενο σχέδιο : Θόδωρος Μαραγκός

Μοντάζ : Τζανέτος Κομηνέας

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Αγγελική Μαραγκού

Διαρκεια : 18’

Η προβολή θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη.

Είσοδος: 5 ευρώ για την ενίσχυση του σκηνοθέτη