Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 01:41

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ – HER JOB

Με την ταινία “Η δουλειά της - Her job”, του Νίκου Labôt, μια αλληγορική ιστορία χειραφέτησης, συνεχίζεται απόψε, Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019, το αφιέρωμα της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας στα επαγγέλματα… 

Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 9.30 στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας παρουσία των συντελεστών της, με τη συνεργασία της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Θάλπος Καλαμάτας.

Λίγο πριν από τα 40 της, η Παναγιώτα είναι μια σχεδόν αγράμματη νοικοκυρά, μητέρα δύο παιδιών, η οποία θα αναζητήσει δουλειά όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Θα προσληφθεί ως καθαρίστρια και, ενάντια σε κάθε εμπόδιο, θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της.

Χωρίς κορόνες και μελό, εξάρσεις και υστερίες, η Παναγιώτα της Μαρίζας Τριανταφυλλίδου είναι ο γυναικείος ρόλος της χρονιάς, ερμηνευμένος με κρυφή δύναμη και βαριά ευθύνη που η εξαιρετική ηθοποιός φέρει με αξιοπρέπεια και ευγένεια.  Η αναλφάβητη γυναίκα που καλείται να αποκτήσει υπόσταση, αλλά και να διαπραγματευτεί το μέλλον της, και για πρώτη φορά να γίνει «κάποια», να αυτονομηθεί μέσα από το παραδοσιακά πιο υποβαθμισμένο ανάμεσα στα επαγγέλματα ανειδίκευτων εργατριών, δεν είναι απλώς μια περιγραφή με αληθινούς χαρακτήρες αλλά και μια πρόταση διά του δράματος.

Η περιπέτεια της Παναγιώτας και της Ελλάδας συμπορεύονται σε μια αλληγορική ιστορία χειραφέτησης, η οποία περιγράφει, χωρίς διδακτισμούς, το τίμημα μιας καθυστερημένης «ενηλικίωσης».

Η ερμηνεία της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, η οποία παίζει με τις σιωπές, τα βλέμματα και τη στάση του σώματος, της προσθέτει αλήθεια και ακόμη μεγαλύτερη δραματικότητα, δικαίως βραβευμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. 

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ – HER JOB

Drama | K-14 | 2019 | Gr | 89΄

σκηνοθεσία: Νίκος Labôt

παίζουν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρης Ήμελλος

21:30 | Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας| Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

 

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse