Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 09:17

"Soundtrack"

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Σπουδαίους ανθρώπους της μουσικής μας συστήνει ο δημοσιογράφος Πάνος Χρυσοστόμου, με το βιβλίο του «Soundrack - Συνεντεύξεις με δημιουργούς της μουσικής των εικόνων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Φίλντισι» και παρουσιάζεται στην Καλαμάτα το Σάββατο 23 Νοέμβρη, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ...

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου (Μπενάκη 11) στις 20:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν o διευθυντής της ΕΡΑ Καλαμάτας, Βαγγέλης Ποτέας, και ο Πολιτικός Μηχανικός, Γιώργος Γιαννόπουλος. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με αποσπάσματα από soundtrack ταινιών.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 22  αποκλειστικές συνεντεύξεις από σπουδαίους συνθέτες, καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας αλλά και μερικούς από τους εκλεκτούς Έλληνες συναδέλφους τους, που έγραψαν ή ακόμα γράφουν μουσική για τον Κινηματογράφο.

Trevor Jones, Alan Menken, James Newton Howard, Γιάννος Αιόλου, Hans Zimmer, Michael Kamen, Νίκος Κυπουργός, Nicola Piovani, Alexandre Desplat, Μίκης Θεοδωράκης, Elliot Goldenthal, Νίκος Μαμαγκάκης, Philip Glass, Goran Bregovic, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Yann Tiersen, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Gabriel Yared, David Arnold, Mychael Danna, Wim Mertens, Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Μέσα από γλαφυρές διηγήσεις, με κάποιες εξομολογητικές στιγμές, μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών περιγράφουν το ενιαίο και αδιαίρετο puzzle που αποτελεί η μουσική του Κινηματογράφου.
Πολλά Όσκαρ, άλλα βραβεία, διακρίσεις, ταλέντο, σκληρή δουλειά, αλλά το κυριότερο δημιουργικότητα στο έπακρο, καταγράφονται σε αυτή την έκδοση.
Η μουσική του κινηματογράφου σε όλες τις εκφάνσεις της και μέσα από τα λόγια αυτών που τη δημιουργούν. Όχι, κάποιων θεωρητικών του χώρου, αλλά μέσα από τα μάτια των ίδιων των δημιουργών της. Κι όχι ερήμην αυτών, αλλά με την «παρουσία» τους, ακόμα κι όταν, όπως προκύπτει και θα διαβάσετε, μερικοί από αυτούς διαφωνούν εντελώς μεταξύ τους.
Κλακέτα και πάμε!

Βιογραφικό
Ο Πάνος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και θεώρησε απολύτως φυσικό μετά από σπουδές Μουσικής και Δημοσιογραφίας, να στραφεί με αξιώσεις σε μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή ρεπορτάζ. Έτσι, ως επαγγελματίας πια από το 1988, (αλλά με καρδιά ερασιτέχνη) έγινε συντάκτης, στέλεχος περιοδικών, εφημερίδων, παραγωγός αλλά και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με ειδίκευση στη μουσική και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων για 12 χρόνια μουσικοκριτικός στο «Ποπ και Ροκ», free lancer συνεργάτης σε δεκάδες έντυπα μέχρι σήμερα, με παρουσία κατά καιρούς σε όλα τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και δημιουργός όλων των κινηματογραφικών λημμάτων στην εγκυκλοπαίδεια «Δομή».

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, εν μέσω οικογένειας, τριών παιδιών, κριτικών για τις ταινίες, συνεντεύξεων με καλλιτέχνες του εξωτερικού (και εσωτερικού) και φυσικά τις πολλές μουσικές εκπομπές του στην Ελληνική Ραδιοφωνία, αποφάσισε να εκθέσει (και να εκτεθεί) μια σειρά εμπειριών του, μέσω της συγγραφής. Αυτό το έκτο του βιβλίο έρχεται σχεδόν τεσσερισήμισι  χρόνια μετά το προηγούμενο και είναι μέχρι στιγμής το πιο βιωματικό απ’ όλα. Θα υπάρξει και συνέχεια…

Προηγούμενα έργα του συγγραφέα:

  • Τάσος Ψαρράς - Μονογραφία (Νοέμβριος 2004, εκδόση «Ε.Ε.Σ.»)
  • Graffiti Ιστορίες – Διηγήματα (Μάιος 2005, εκδόσεις «Αγκυρα»)
  • Νίκος Μαμαγκάκης – Μουσική ακούω, ζωή καταλαβαίνω. Βιογραφία (Δεκέμβριος 2006, εκδόσεις «Αγκυρα», Υποψηφίο για Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην κατηγορία «Χρονικού – Μαρτυρίας»)
  • Είμαι …blogger και είμαι καλά! (Μάιος 2009, εκδόσεις «Μετρονόμος»)
  • Μη μιλάς (Δεκέμβριος 2014, εκδόσεις «Bee group»)