Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 22:53

«Προπαγάνδα» από τη Φ.Ο.ΚΑΛ

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας δεν “κάνει” μόνο φωτογραφίες. Επιλέγει κάθε φορά ένα θέμα, κάνει έρευνα, το αναλύει και μετά, με όλο αυτό το πνευματικό εφόδιο που έχει αποκτηθεί, έρχεται η ώρα της φωτογραφίας. Έφτασε λοιπόν ο καιρός για να παρουσιάσει η Φ.Ο.ΚΑΛ το θέμα που την απασχόλησε το 2019, που είναι η “Προπαγάνδα”. Η παρουσίαση θα γίνει και φέτος στο χώρο που κάθε βράδυ εκτυπώνεται η ιστορία της μέρας που έχει προηγηθεί, στο πιεστήριο της εφημερίδας “Θάρρος”. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 15 Δεκέμβρη, στις εφτά το απόγευμα. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 22 Δεκέμβρη...

Όπως σημειώνει Φ.Ο.ΚΑΛ, “η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας – Φ.Ο.ΚΑΛ παρουσιάζει την ετήσια δημιουργική εργασία της για το 2019 με θέμα: «Προπαγάνδα». Το συγκεκριμένο project έχει την προσωπική σφραγίδα των μελών της ομάδας, που επέλεξαν να το υλοποιήσουν, ως προς το ύφος, τη σκέψη και τελικά τη φωτογραφική τους ματιά. Κάθε συμμετέχων εκθέτει μέχρι πέντε φωτογραφίες, οι οποίες είναι το αισθητικό αποτέλεσμα μιας έρευνας που έχει συγκεκριμένα στάδια• αυτά καταγράφονται σε ένα τετράδιο (sketchbook), ανάλογα με  την αισθητική και το ύφος του καθενός. Η θεωρητική εργασία ολοκληρώνεται με ένα μικρό κείμενο, το οποίο αποτελεί τη σύνοψη της όλης έρευνας και ταυτόχρονα τη “γέφυρα” που τη συνδέει με τις φωτογραφίες που εκτίθενται.

Το project «Προπαγάνδα» παρουσιάζεται στην εφημερίδα “Θάρρος” (πιεστήριο), Σταδίου 45 στην Καλαμάτα, από 15 έως 22 Δεκεμβρίου 2019.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις καθημερινές  18:00 - 20:00 και τις Κυριακές 18:00 - 22:00”.