Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 20:02

Η πιο δυνατή online

Τη θεατρική παράσταση “Η πιο δυνατή oniline”, που βασίζεται στο έργο του Στρίντμπεργκ “Η πιο δυνατή”, σε σκηνοθεσία Ακριβής Κόλλια, παρουσιάζεται την Κυριακή, από το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και τη Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”, στο Vino Banco Tapas Bar. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις δέκα το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη…

Όπως σημειώνει η “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”, “Το έργο είναι μια διασκευή πάνω στο μονόπρακτο του August Strindberg Den Starkare «Η Πιο Δυνατή» του 1889, σε σκηνοθεσία της Ακριβής Κόλλια.

Τους ρόλους των δύο γυναικών ερμηνεύουν η Ακριβή Κόλλια και η Χριστίνα Τζιάλλα, οι οποίες έκαναν και τη διασκευή, προσεγγίζοντας με σεβασμό στο αρχικό κείμενο.

Η ένταξη της τεχνολογίας στο σκηνικό με τρόπο πρωτότυπο, μεταφέρει την πλοκή του έργου στο σήμερα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη διαχρονικότητά του.

Το τεχνικό μέρος της παράστασης επιμελείται ο Παναγιώτης Δρακουλάκος.

Λίγα λόγια για το έργο:

Δυο φίλες παλιές με συγγενικούς πια δεσμούς συζητάνε… ή καλύτερα, μονολογούν. Για την ακρίβεια, η μία –η Χριστίνα- μονολογεί και η άλλη –η Ακριβή- απαντάει με την σιωπή της. Κι αυτό απάντηση είναι άλλωστε!

Το έργο θίγει ένα πολιτισμένο ξεκαθάρισμα καθώς παραθέτει επί τάπητος το ζήτημα του έρωτα και της αιώνιας μονογαμίας στον δυτικό πολιτισμό. Σαν ένα έργο τέχνης που παρατηρώντας το από μακριά, μπορεί να διακρίνει κανείς την κάθε λεπτομέρεια, όλες τις αποχρώσεις μιας πολιτισμένης κοινωνίας και το σύμπλεγμα τον «κατώτερων» βασικών ενστίκτων. Όλα αυτά δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους, που μπροστά μας εκτυλίσσεται έτσι απλά, μια τραγωδία”.τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6946096502 & 6974930022

Έδρα: Στούπα Δυτικής Μάνης - Μεσσηνία

Έτος ίδρυσης: 2017

fb: nARTura

YouTube Channel: NARTURA Association for Art & Nature

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα Απορρυθμιστής συμβάντων »