Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 19:12

Κινηματογράφος στο σπίτι

Κινηματογράφος στο σπίτι

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 
“Μένουμε σπίτι” και είναι ευκαιρία να αφήσουμε να μας ταξιδέψει η κινηματογραφική τέχνη. Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse προτείνει κάθε μέρα, όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, από μια ταινία, ελεύθερη δικαιωμάτων, την οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε από το διαδίκτυο. Για σήμερα προτείνει την ταινία “Αδιακρισίες” με τον Γκάρυ Γκραντ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν....

Την ταινία μπορούμε να παρακολουθήσουμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=6_H-FCE6YUQ

ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΕΣ - INDISCREET

Comedy, Romance | K-13 | 1958 | USA | 100'

Σκηνοθεσία: Stanley Donen

Πρωταγωνιστές: Cary Grant, Ingrid Bergman

Μια φινετσάτη ρομαντική κωμωδία παρεξηγήσεων που ενώνει ξανά στην οθόνη το θρυλικό (από το «Notorious» του Alfred Hitchcock) ζευγάρι των Cary Grant και Ingrid Bergman είναι η πρόταση της Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας για σήμερα. Προτάθηκε για 3 Χρυσές Σφαίρες και ήταν μια από τις πρώτες ταινίες που δημιούργησαν τη μόδα της τεχνικής του split screen στο σινεμά.

Η Άννα Κάλμαν είναι μια καταξιωμένη ηθοποιός που έχει εγκαταλείψει την ελπίδα να βρει τον άντρα των ονείρων της. Ξαφνικά, εμφανίζεται μπροστά της ο Φίλιπ Άνταμς και συνειδητοποιεί πως αυτός είναι ο άντρας που περίμενε. Κι αυτός, όμως, ανταποκρίνεται και ο έρωτας με την πρώτη ματιά γίνεται πραγματικότητα. Στη συνέχεια, όμως, η Άννα αντιλαμβάνεται πως ο Φίλιπ κάτι της κρύβει και γίνεται έξαλλη όταν μαθαίνει το μεγάλο του ψέμα. Τώρα, σειρά έχει η εκδίκηση.

 

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse σημειώνει την ρήση του Alec Guinness (1914-2000) “Καλύτερα να δίνεις παράσταση μπροστά σε άδειες καρέκλες παρά μπροστά σε άδεια πρόσωπα” και αναφέρει ακόμη: “Μπορεί να είμαστε μακριά και προσωρινά, για το καλό όλων μας, να μένουμε σπίτι, όμως η τέχνη δεν παύει να μας ενώνει, να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει, όπου και αν βρισκόμαστε”.

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse