Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 19:08

Προβολή στο σπίτι “Συνέβη στην Αθήνα”

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ 
“Μένουμε σπίτι” και είναι ευκαιρία να αφήσουμε να μας ταξιδέψει η κινηματογραφική τέχνη. Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse προτείνει κάθε μέρα, όσο διαρκούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, από μια ταινία, ελεύθερη δικαιωμάτων, την οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε από το διαδίκτυο. Για απόψε προτείνει την ταινία “Συνέβη στην Αθήνα -- It Happened in Athens” του Andrew Marton...

Για να δείτε την ταινία, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=RJCD4sQVGTk&list=PLA90jjO0KDVjZWP7yvC5daUaIUtFjP-Is&index=5

Το καλτ φιλμ για τον Μαραθώνιο της Αθήνας με την Τζέην Μάνσφιλντ ήταν μια αποτυχημένη εμπορική προσπάθεια, που σήμερα αντιμετωπίζεται με συμπάθεια μεταφέροντας το couleur locale της εποχής και την υπέροχη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Το 1896 ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν και πάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα. Ένας νεαρός βοσκός, ο Σπύρος Λούης, αποφασίζει να τρέξει στο Μαραθωνοδρόμο. Στην Αθήνα, γνωρίζει την Χριστίνα, μια νεαρή γυναίκα από την πατρίδα του, που τώρα εργάζεται ως προσωπική βοηθός της Ελένης Κώστα, της πιο διάσημης ηθοποιού της Ελλάδας. Ο Σπύρος καταφέρνει να εντυπωσιάσει τον αμερικανό προπονητή Graham, ο οποίος θα του επιτρέψει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό.

Συνέβη στην Αθήνα -- It Happened in Athens

Biography, Comedy | 1962 | Κ-10 | USA | 100΄

Σκηνοθεσία: Andrew Marton

Παίζουν: Jayne Mansfield, Trax Colton, Nico Minardos

 

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse σημειώνει την ρήση του Alec Guinness (1914-2000) “Καλύτερα να δίνεις παράσταση μπροστά σε άδειες καρέκλες παρά μπροστά σε άδεια πρόσωπα” και αναφέρει ακόμη: “Μπορεί να είμαστε μακριά και προσωρινά, για το καλό όλων μας, να μένουμε σπίτι, όμως η τέχνη δεν παύει να μας ενώνει, να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει, όπου και αν βρισκόμαστε”.

 

www.filmhouse.gr

 

#kalamatacinema

 

#filmhouse 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Μεγάλη Χίμαιρα Andrei Tarkovsky -“stalker” »