Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 12:50

Προβολή στο σπίτι: Μεγάλες Προσδοκίες

FILMHOUSE - ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
“Μένουμε σπίτι” και είναι ευκαιρία να αφήσουμε να μας ταξιδέψει η κινηματογραφική τέχνη. Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse προτείνει, όσο διαρκούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, από μια ταινία, ελεύθερη δικαιωμάτων, την οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε από το διαδίκτυο. Τελευταία πρόταση η ταινία “Μεγάλες Προσδοκίες” του Ντέηβιντ Λιν…

Μεγάλες Προσδοκίες - Great Expectations

Adventure, Drama, Mystery | 1946 | K-12 | Uk | 118'

Σκηνοθεσία: David Lean

Σενάριο: Charles Dickens

Παίζουν: John Mills, Valerie Hobson, Tony Wager

Για να δείτε την ταινία, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

?https://www.youtube.com/watch?v=UlpyDWV8hss&feature=emb_err_watch_on_yt

Μετά την "Σύντομη συνάντηση" ο Ντέηβιντ Λίν (γνωστός στους περισσότερους από τα: "Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι" και "Ο Λώρενς της Αραβίας"), γύρισε τις "Μεγάλες προσδοκίες", διασκευή του ομώνυμου λογοτεχνικού αριστουργήματος του Ντίκενς, με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Ένας άγνωστος ευεργέτης συναντά ένα ταπεινό ορφανό αγόρι το οποίο με τη βοήθειά του μαθαίνει να φέρεται σαν ένας τζέντλμαν.

Θεωρείται η καλύτερη μεταφορά λογοτεχνικού έργου στον κινηματογράφο, ενώ βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας των καλύτερων βρετανικών ταινιών του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Ο Λιν διερευνά και εκμεταλλεύεται την τεράστια συναισθηματική δύναμη της ιστορίας, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που υποβάλλει τον θεατή και έχει κοινά στοιχεία με πολλές ταινίες τρόμου.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse σημειώνει την ρήση του Alec Guinness (1914-2000) “Καλύτερα να δίνεις παράσταση μπροστά σε άδειες καρέκλες παρά μπροστά σε άδεια πρόσωπα” και αναφέρει ακόμη: “Μπορεί να είμαστε μακριά και προσωρινά, για το καλό όλων μας, να μένουμε σπίτι, όμως η τέχνη δεν παύει να μας ενώνει, να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει, όπου και αν βρισκόμαστε”.www.filmhouse.gr

 

#kalamatacinema

 

#filmhouse