Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 03:49

Χίτσκοκ στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Ξεκινούν την Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ οι προβολές του καλοκαιρινού προγράμματος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας/Filmhouse, στο Cafe Cine στη Δυτική Παραλία. Πρώτη ταινία που θα προβληθεί είναι το “Τηλεφωνήσατε ασφάλεια αμέσου δράσης”, του Άλφρεντ Χίτσκοκ...

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΡΑΣΗΣ - DIAL M FOR MURDER

Crime, Thriller | K-15 | 1954 | USA | 105΄

σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

παίζουν:  Ray Milland, Grace Kelly, Robert Cummings

21:30 | Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Ένας πρώην πρωταθλητής του τένις ανακαλύπτει ότι η σύζυγός του τον απατά και σχεδιάζει να τη δολοφονήσει. Προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες της αστυνομίας, και με όπλα τον εκβιασμό και χρηματική αποζημίωση, αναθέτει τη δολοφονία της σε έναν συμμαθητή του από το κολέγιο, θεωρώντας ότι έχει σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα.

Ο Χίτσκοκ βασισμένος στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Φρέντερικ Κνοτ (το οποίο διασκεύασε ο ίδιος για τη μεγάλη οθόνη) παραδίδει μαθήματα μοντάζ εσωτερικού χώρου και καταγράφει με χειρουργική ακρίβεια σχέσεις και εσωτερικές σκέψεις με ηρωες ένα ζευγάρι που δεν αγαπιέται πια, τον εραστή της γυναίκας κι ένα πτώμα που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να χρεωθεί για να επέλθει η κάθαρση.

Το αποτέλεσμα; Σασπένς, αγωνία και μια εκθαμβωτική Γκρέις Κέλι σε μια ταινία για το ανέφικτο του τέλειου εγκλήματος.

Η Γκρέις Κέλι ήταν υποψήφια για το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA). Το 2008 η ταινία έλαβε την 9η θέση στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών.
www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouseΠερισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Ο Πρέσβης» Video Art Μηδέν τον Ιούλιο »