Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 12:44

Το ντοκιμαντέρ της Δευτέρας: Το Σχολείο του Τσίρκου

Η ιστορία των ακροβατών της Κίνας, είναι το θέμα του “ντοκιμαντέρ της Δευτέρας”, το οποίο παρουσιάζει απόψε το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο Ιστορικό Κέντρο, στην οδό Μπενάκη 11, στις 9.30 το βράδυ. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ “Το Σχολείο του Τσίρκου”…

Όπως σημειώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, “η ιστορία των κινεζικών ακροβατικών πάει πίσω αιώνες. Μορφή τέχνης που εστιάζει στην υπέρβαση των σωματικών περιορισμών, τα ακροβατικά συνιστούν την πεμπτουσία της δύναμης και της ισχύος της Κίνας ως έθνους. Στο σχολείο του Τσίρκου της Σανγκάης, μαθητές και μαθήτριες ηλικίας από έξι έως δεκαπέντε πρέπει να ολοκληρώσουν ένα επταετές πρόγραμμα προτού εργαστούν ως επαγγελματίες. 

Η ταινία παρέχει μια σπάνια και απρόσκοπτη ματιά στο σκληρό καθημερινό πρόγραμμα μιας ομάδας παιδιών και των δασκάλων τους στο ευαγές αυτό ίδρυμα, καθώς προετοιμάζονται για έναν εθνικό διαγωνισμό.   Πλάνα των μαρτυρικών ασκήσεων των παιδιών αντιπαρατίθενται με τη ρευστή ομορφιά και ακρίβεια των παραστάσεών τους, ρίχνοντας νέο φως σ’ ένα από τα πιο πολύτιμα προϊόντα της Κίνας.

Σκηνοθεσία: Guo Jing, Ke Dingding 

Διάρκεια: 52' 

Υπότιτλοι: Ελληνικοί, αγγλικοί”.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Art Μηδέν τον Ιούλιο Το θαύμα στο κελί 7 »