Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 02:16

Στο Ανάκτορο του Νέστορος τα τραγούδια από τις chórεs

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 
Στο Ανάκτορο του Νέστορος μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη,  το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs, της Μαρίνας Σάττι, προκειμένου να τραγουδήσει στον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο, στο πλαίσιο της συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”... 

Όπως σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού, “το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή με μια σειρά συναυλιών σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Σε αυτές τις συναυλίες θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, οκτώ παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια του Lajos Bardos από τον κύκλο Hellasz, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών, από αφρικάνικα γκόσπελ μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι

Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

Κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Συμμετέχουν: 10 μέλη του φωνητικού συνόλου chórεs

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. 

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.  

 

Οι chórεs της Μαρίνας Σάττι από την Εθνική Λυρική Σκηνή | Ανάκτορο Νέστορος - Μεσσηνία | 19.30
Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/marina-satti-chores-5/Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/ 

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας”.